115 tineri din Iasi, Neamt, Alba, Bihor, Maramures si Salaj pornesc vineri dimineata din localitatea salajeana Badacin, satul natal al lui Iuliu Maniu, spre fosta inchisoare de la Sighet, locul unde a pierit, in urma cu 60 de ani, marele om politic roman, scrie Adevarul.
Pelerinajul catre Muzeul Memorial din Sighetu Marmatiei, locul unde si-au gasit sfarsitul multi dintre opozantii regimului comunist, este organizat de Biserica Greco-Catolica si are loc anul acesta pentru a 14-a oara.

Tinerii au ajuns joi la Badacin. I-a primit parintele Cristian Borz, parohul bisericii catolice din localitate, implicat mai mult decat personal in acest demers de cunoastere istorica si culturala ce are loc anul acesta pentru a treia oara.

„Fetitele mele, de 11 si de 14 ani, participa si ele la pelerinaj. Cea mare, pentru a treia oara”, explica preotul.

Citeste mai multe despre acest drum emotionat in Adevarul.





Sursa foto: http://www.memorialsighet.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri