Uniformele militare ale soldatilor romani au fost schimbate pentru prima oara dupa anul 1948 si vor fi prezentate la parada militara cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Citeste in continuare principalele titluri ale presei de astazi.

Scandalul spatiilor comerciale de la metrou: Metrorex a inceput debransarea de la electricitate a chioscurilor scoase la inchiriat de catre sindicat. La mai bine de o saptamana de la termenul anuntat initial, conducerea Metrorex a inceput efectiv debransarea de la electricitate si apa potabila a spatiilor comerciale din subteran. 331 de chioscuri si magazine de la metrou, care insumeaza 5.800 de metri de spatii comerciale, raman fara utilitati dupa ce contractul de asociere, privind inchirierea spatiilor de la metrou, nu a mai fost prelungir de compania de stat incepand cu luna septembrie. Potrivit directorului Metrorex, acestea urmeaza sa fie demolate, scrie Libertatea.

Cele doua efecte periculoase imediate dupa declaratia lui Teodorovici privind dreptul de munca. Dana Hering, romanca stabilita in Suedia, a criticat la Digi24 propunerea ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, privind limitarea dreptului de a munci in tarile UE. E periculoasa tocmai pentru ca arata ca guvernantii nu inteleg drepturile si libertatile garantate prin tratate europene, a spus aceasta. Sunt doua efecte imediate dupa declaratia asta: un statut special, un permis special pentru romani pe teritoriul UE poate declansa reactii in lant, iar romanii pot fi supusi discriminarii pe piata muncii. Daca sunt semnalate abuzuri, guvernarea PSD deschide usa acestor abuzuri.

Uniformele militarilor din Fortele Aeriene si Terestre, schimbate prima data dupa 1948. Noile prototipuri ale uniformelor Armatei Romane, cele de oras pentru Fortele Aeriene si Fortele Terestre, care marcheaza prima schimbare a acestora dupa 1948, au fost create de designerul Alexandru Ciucu. Uniformele au fost prezentate in premiera marti, in cadrul unui eveniment derulat la Cercul Militar National, cu cateva zile inaintea sarbatoririi a 100 de ani de la Marea Unire. La eveniment au fost prezenti si ministrul Apararii, Gabriel Les, seful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca, precum si seful Directiei logistice a Statului Major al Apararii, generalul de brigada Constantin Negrea, noteaza Stirile Pro TV

noi uniforme militare

100 romani din Covasna au pornit cu carutele catre Alba Iulia. Cati kilometri strabat pentru a reface „Drumul Unirii“. 100 de romani din judetul Covasna au plecat cu carutele duminica, 25 noiembrie, din localitatea Valcele, judetul Covasna, catre Alba Iulia, pentru a participa la Centenarul Marii Uniri. Prin localitatile prin care merg carutasii, imbracati in straie populare romanesti, sunt primiti cu paine si sare de catre autoritati, dar si militari, care flutura steagurile in fata lor. Prin gestul lor, covasnenii vor sa transmita un mesaj de unitate tuturor romanilor, scrie Adevarul.

O banca de stat din Rusia a transferat, din greseala, 12 mld. dolari unei tari africane care, ironia sortii, ascunde un „pol” de mercenariat rusesc. Republica Centrafricana sustine ca a primit marti un imprumut de 12 miliarde de dolari din partea bancii ruse de stat VTB, insa directorii institutiei bancare spun ca infuzia de bani a fost provocata de o „eroare administrativa”. Imprumutul este mentionat in raportul fiscal al VTB, publicat de banca centrala a Rusiei. Potrivit The Moscow Times, suma transferata este mai mare de sase decat productia pe un an a Republicii Centrafricane. Abordata de agentia Reuters in legatura cu acest imprumut, administratia VTB a precizat ca, in realitate, banii acordati fostei colonii franceze nu exista, ci au fost mentionati doar notificarea primita de autoritatile centrafricane. VTB nu a precizat cine este de vina pentru aceasta eroare si cum de o suma atat de mare a trecut neobservata in baza de date a bancii, informeaza Digi 24

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri