S-a dat startul la probele scrise ale celei de-a doua sesiuni, cu testarea de la limba romana. Candidatii vor fi supravegheati video, dar de anul viitor mai marii de la Educatie vor sa puna si microfoane in salile de examen pentru a preveni cazurile de frauda, scrie Adevarul.

Tentativele de frauda din acest an de la Bacalaureat au pus in garda autoritatile, iar acum, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, vrea ca elevii sa fie monitorizati atat video, cat si audio in salile de examen. De asemenea, el a mai cerut un inventar al tuturor cazurilor de frauda de la Bac din ultimii ani.

„Am cerut aceasta situatie, cand ea va veni, vom face o analiza pe fiecare caz in parte. Vreau sa ma asigur ca legea se aplica in fiecare caz in parte“, a spus ministrul Educatiei. Ministrul Educatiei a avut ieri videoconferinta 2500 de persoane, cele mai multe dintre ele fiind reprezentante ale inspectoratelor scolare si ale centrelor unde se va desfasura sesiunea de toamna a Bacalaureatului.

Luni s-a dat startul la probele scrise de la a doua sesiune de Bac. Absolventii claselor a XII-a au dat proba la limba romana, elevii avand la dispozitie trei ore pentru redactarea lucrarii (9.00 - 12.00). Cei peste 55.700 de candidati au fost monitorizati video.

Citeste articolul integral pe Adevarul.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Consultari la Cotroceni: Iohannis si partidele aleg candidatul pentru premier
Setari Cookie-uri