Ministrul Remus Pricopie vorbeste despre prioritatile in noul an scolar, care incepe la 16 septembrie, printre care cresterea ponderii mediei la Evaluarea Nationala la 75 la suta, fata de 50 la suta cat a fost pana acum, si reducerea la 25 la suta a ponderii notelor din ciclul gimnazial pentru admiterea la liceu, pregatirea bacalaureatului din prima zi de scoala, introducerea, in premiera, a simularii bacalaureatului la clasa a XI-a, informarea corecta a parintilor despre ceea ce se intampla la clasa, verificarea activitatii in scolile cu rezultate controversate si intarirea dialogului cu actorii din sistem, potrivit Mediafax.

Pricopie spune ca vor fi introduse, din noul an scolar, controale care vor urmari prezenta la scoala, ce se intampla in clasa si modul in care decurge evaluarea. Ministrul precizeaza ca primele controlate, chiar din septembrie-octombrie, vor fi scolile unde au fost variatii foarte mari intre evaluarile la clasa si Evaluarile Nationale.

Despre Bacalaureat, ministrul spune ca pregatirea pentru examen va incepe din 16 septembrie si se va verifica daca exista in fiecare liceu program de ore suplimentare, meditatii la scoala.

Ministrul mai spune ca profesorii care fraudeaza trebuie sa nu mai fie la catedra, iar parintii interesati de fraudarea unui examen trebuie sa vada deserviciul facut copiilor lor.

Pricopie ia la analizat...
Citeste si: Pricopie ia la analizat judetele cu note mici la examenele nationale