Cresterea ponderii mediei la Evaluarea Nationala de la 50 la 75%, introducerea simularii bacalaureatului la clasa a XI-a, evaluarea periodica la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a sunt schimbarile noului an scolar, spune ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul Remus Pricopie vorbeste despre prioritatile in noul an scolar, care incepe la 16 septembrie, printre care cresterea ponderii mediei la Evaluarea Nationala la 75 la suta, fata de 50 la suta cat a fost pana acum, si reducerea la 25 la suta a ponderii notelor din ciclul gimnazial pentru admiterea la liceu, pregatirea bacalaureatului din prima zi de scoala, introducerea, in premiera, a simularii bacalaureatului la clasa a XI-a, informarea corecta a parintilor despre ceea ce se intampla la clasa, verificarea activitatii in scolile cu rezultate controversate si intarirea dialogului cu actorii din sistem, potrivit Mediafax.

Pricopie spune ca vor fi introduse, din noul an scolar, controale care vor urmari prezenta la scoala, ce se intampla in clasa si modul in care decurge evaluarea. Ministrul precizeaza ca primele controlate, chiar din septembrie-octombrie, vor fi scolile unde au fost variatii foarte mari intre evaluarile la clasa si Evaluarile Nationale.

Despre Bacalaureat, ministrul spune ca pregatirea pentru examen va incepe din 16 septembrie si se va verifica daca exista in fiecare liceu program de ore suplimentare, meditatii la scoala.

Ministrul mai spune ca profesorii care fraudeaza trebuie sa nu mai fie la catedra, iar parintii interesati de fraudarea unui examen trebuie sa vada deserviciul facut copiilor lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri