"Daca pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe banca, cuminti, asteptand elevii la scoala, eu cred ca domnul ministru Liviu Pop poate sa ne prezinte si manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui sa imagineze asa ceva. La Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, stiti, se fac cursuri pe manuale, dar haideti intai sa invatam copiii sa alerge, sa se miste, sa se dezvolte corespunzator si mai putin dupa manual. Adica daca la ora de sport stam tot in clasa cu manuale, e in regula, nu stiu cum arata caietul de teme pentru acasa la sport. O sa aprofundam subiectul cu domnul ministru, eu sunt convins ca a fost o gluma", a declarat Mihai Tudose, potrivit Agerpres.

Vineri, ministrul Educatiei, Liviu Pop, a starnit un val de reactii negative din partea parintilor, dupa ce a anunat ca elevii vor avea manuale si la Sport si Dirigentie. Acesta crede ca manualul la Sport este util atat elevilor cat si profesorilor, dar si parintilor.

"Nu este influentata ora de sport de aparitia acestui manual. In acest manual se arata corect cum se fac anumite exercitii, se explica corect mult mai pe indelete anumite elemente pe care profesorul de sport le explica foarte, foarte repede. Lucruri pentru unii banale, pentru altii sofisticate, necunoscute, de aceea ora de educatie fizica se desfasoara conform programei in sala de sport sau pe teren, dar nu influenteaza aparitia manualului alte forme de evaluare pentru elevi decat cele prevazute de lege. Prioritatea mea este sa avem manuale la toate disciplinele, pentru ca toate sunt importante", a explicat ministrul.

Citeste si: Ministrul Educatiei: Va exista manual si pentru ora de "Dirigentie"

Sursa foto: Agerpres