Dupa ce a anuntat ca elevii de clasa a V-a vor avea manuale la ora de "Educatie fizica", ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, anunta ca nu va mai exista nicio materie fara manual. Asadar, la ora de Dirigentie, care se va numi "Consiliere si orientare", va fi introdus un manual.

"Consilierea si orientarea, va dau o veste buna, trebuie sa aiba manuale. Pentru ca la Consiliere si orientare, acea Dirigentie pe care o stiti dumneavoastra, noi trebuie sa venim cu educatia juridica, de aceea am semnat acord cu ministerul, pentru educatie juridica, educatie pentru sanatate, educatie pentru familie, educatie financiara, educatie de mediu, trebuie sa le faca in orele de Consiliere si orientare. (...) Acea Dirigentie pe care o stiti dumneavoastra si care acum este Consiliere si orientare este absolut necesara", a declarat ministrul Liviu Pop, vineri, potrivit Agerpres.

Ministrul Educatiei considera ca orientarea profesionala este esentiala pentru ca sa se evite abandonul scolar.

Joi, Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a starnit un val de reactii negative din partea parintilor, dupa ce a anunat ca elevii de clasa a V-a vor avea manuale si la discipilina Educatie Fizica.

Ministrul a precizat referitor la manualele pentru Educatie fizica: ”Vedem reclamele «Faceti 30 de minute sport in fiecare zi», dar nu prea stim cum sa facem sport”. Acesta nu a putut sa raspunda intrebarilor privind cate sali de sport exista, sustinand ca ”unele sunt facute pe bugetele locale, altele pe bugete nationale, altele pe fonduri europene”, dar ca ”oricum nu sunt suficiente”.

Citeste si: Elevii vor avea manuale si la Sport. Reactia parintilor, dupa anuntul ministrului Educatiei

Sursa foto: ESB Professional / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri