In intervalul mentionat, vremea se va raci considerabil, in special in regiunile extracarpatice si cele centrale, unde frecvent temperaturile din timpul zilei se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului, se mai arata in avertizarea emisa de Adminstratia Nationala de Meteorologie (ANM), noteaza Mediafax.

Meterologii au emis, de asemenea, doua atentionari cod galben de ploi, care vizeaza, incepand de duminica seara, judete din jumatatea de sud a tarii.

Astfel, in intervalul duminica, ora 21.00 - luni, ora 13.00, vor fi sub cod galben Capitala si judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Calalasi, Giurgiu si, partial, Valcea, Arges si Dambovita.

Potrivit ANM, din seara zilei de duminica, 29 septembrie, pana in dupa-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, va ploua pe arii extinse in Banat, Oltenia si cea mai mare parte a Munteniei. In aceste regiuni, in intervalul mentionat, se vor cumula local cantitati de apa de 20 - 25 de litri pe metru patrat si izolat, indeosebi in zona Muntilor Banatului, peste 30 de litri pe metru patrat.

Citeste si:

In intervalul luni, ora 13.00 - miercuri, ora 8.00, codul galben de ploi se va extinde in judetele Prahova, Buzau, Vrancea si Galati, urmand sa acopere integral si judetele Valcea, Arges si Dambovita.

"In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 30…35 l/mp si izolat 60…70 l/mp.

In sudul si sud-estul teritoriului vantul se va intensifica, cu viteze de 50...70 km/h, iar in Baragan si Dobrogea se vor depasi temporar 80 km/h", se arata in cea de-a doua atentionare cod galben.