ANM a actualizat, luni, avertizarea cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina si a redus numarul judetelor unde vor aparea fenomene periculoase. Astfel, pana luni seara la ora 23.00, vor fi furtuni in 23 de judete, fiind asteptate cantitati de precipitatii care pot ajunge pana la 60 de litri pe metru patrat, scrie Digi24.

Potrivit meteorologilor, fenomenele periculoase se vor inregistra, pana luni seara la ora 23.00, scrie News.ro.

”Pe parcursul zilei de luni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in cea mai mare parte a Transilvaniei si local in Oltenia, Maramures si zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si conditii de grindina”, anunta metorologii.

ANM, prognoza meteo pentru luni

Potrivit acestora, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Fenomene asociate instabilitatii atmosferice, mai ales vijelii, se vor semnala pe spatii mici si in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei.

Vremea 27 august. Judetele in care este cod galben

Avertizarea actualizata a meteorologilor vizeaza 23 de judete, fata de 25 cat au fost initial. Sunt vizate de codul galben judetele Maramures, Salaj, Suceava, Bistrita-Nasaud, Harghita, Mures, Brasov, Covasna, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Dolj, Mehedinti, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin si Hunedoara.

De asemenea, luni este in vigoare o avertizare cod galben de inundatii, valabila in bazine hidrografice din 11 judete.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri