Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de vant puternic si viscol pentru zonele inalte de munte ale judetelor Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Suceava, Neamt, Cluj si Bihor si Cod galben de intensificari ale vantului la munte, in Banat, Crisana, Transilvania si Maramures, valabila luni si marti, precum si o atentionare Cod galben de vant puternic si zapada spulberata in zona montana inalta, pentru 21 de judete, care va intra in vigoare marti seara.

Potrivit meteorologilor, Codul portocaliu va fi valabil de luni, ora 18:00 pana marti, ora 20:00, cand in zona inalta de munte a judetelor Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Suceava, Neamt, Cluj si Bihor vor fi intensificari sustinute ale vantului cu rafale de peste 90 - 120 km/h si temporar va ninge viscolit, determinand scaderea vizibilitatii sub 50 de metri, conform Agerpres.ro.

Tot de luni, dar de la ora 14:00, pana marti, la ora 20:00, va fi Cod galben de intensificari ale vantului la munte, in Banat, Crisana, Transilvania si Maramures si ninsori viscolite in zona montana inalta. Astfel, in intervalul mentionat, la munte, vantul va prezenta intensificari, cu viteze de 65 - 75 km/h, iar indeosebi in zona inalta, rafalele vor depasi 90 km/h si va fi viscol.

Vor fi intervale in care in Banat, Crisana, Transilvania si Maramures rafalele vor depasi 55 - 65 de km/h si, izolat, 70 - 80 km/h.

Temporar, va ninge in masivele montane din nordul tarii, iar in restul zonei de munte, in Maramures si in nord - estul Transilvaniei, la inceput vor fi precipitatii mixte, favorizand formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.

Cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate in Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si in vestul Carpatilor Meridionali, unde vor depasi local 15 l/mp si izolat 20 - 25 l/mp, iar la atitudini in general de peste 1 500 de metri se va depune strat consistent de zapada.

"Intensificari ale vantului, cu rafale in general de 45 - 55 km/h, vor fi si in restul teritoriului. Precipitatii mai ales sub forma de ploaie si lapovita se vor semnala si in celelalte regiuni, izolat vor fi conditii de polei, iar in sud-vest, cantitatile de apa vor depasi 10 - 15 l/mp", spun meteorologii.

Incepand de marti, ora 20:00, pana miercuri, la ora 20:00, va fi in vigoare atentionarea Cod galben de intensificari ale vantului si zapada spulberata in zona montana inalta, unde vantul va prezenta intensificari cu rafale ce vor depasi 80 - 100 km/h, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii. Vor fi afectate zone din judetele: Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Neamt, Mures, Harghita, Bacau, Covasna, Brasov, Vrancea, Buzau, Prahova, Sibiu, Arges, Valcea, Alba, Gorj, Hunedoara, Bihor, Caras-Severin si Cluj.

Sursa foto: IgorZh / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri