Seismele din zona Galati, un fenomen natural, sunt monitorizate cu toti specialistii aflati la dispozitie, iar Prefectura si Inspectoratul Situatiilor de Urgenta sunt pregatite "pentru orice fel de situatie", a declarat premierul Ponta, adugand insa ca specalistii nu s-au mai confruntat cu asa ceva.

El a aratat ca a primit, joi dimineata, o informare din partea specalistilor aflati in zona, dar ca mai mult de atat nu au putut nici acestia sa ii spuna.

"Ceea ce se poate face este monitorizarea permanenta, elaborarea unor scenarii tehnice privind cauza - este vorba de ultimele inundatii, cresterea nivelului panzei freatice - si sunte pregatiti daca se intampla ceva. Este ceva cu totul si cu totul nou, nu exista un precedent in Romania", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a precizat ca, deocamdata, nu se pune cazul unei evacuari.

Solicitat de jurnalisti sa comenteze faptul ca oamenii se plang ca nu sunt bagati in seama de autoritati, Ponta a raspuns: "Exagerati, ca de obicei".

Luni, directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat ca nu este prima data cand se inregistreaza multe cutremure intr-un interval scurt in zona Galati si ca acolo au fost instalate, pentru doua saptamani, trei statii seismice.
Constantin Ionescu a apreciat ca seismele din ultima saptamana de la Galati se incadreaza in activitatea tectonica normala si nu pot fi, deocamdata, corelate cu alte activitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri