Varujan Vosganian demisioneaza din Guvern

Varujan Vosganian si-a anuntat, in aceasta seara, demisia din functia de ministru al Economiei.

Vosganian a facut acest anunt dupa ce a iesit din cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o sedinta a liderilor PNL la care au participat si premierul Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

"In urma declaratiei pe care am facut-o in plenul Senatului, am avut intalnire cu liderii USL si am explicat din nou care este motivatia declaratiei mele si, in acelasi timp, pentru a inlatura orice posibila ambiguitate, orice posibila controversa privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utila prezentarea demisie mele de onoare din functia de ministru al Economiei. Aceasta, in contextul in care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovatia mea si in plus a aratat increderea de care ma bucur in randul clasei politice, iar pe de alta parte mostenirea pe care o las in Ministerul Economiei in care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenta, cred ca este o confirmare a faptului ca mi-am facut datoria la Ministerul Economiei", a spus Vosganian, potrivit Mediafax.

"Eu, daca am prezentat demisia, eu am prezentat-o, nu am cerut acceptul pentru ea, am prezentat demisia", a mai spus Varujan Vosganian.
Demisia lui Varujan Vosganian din functia de ministru a venit la scurt timp dupa votul dat in Senat de respingere a solicitarii procurorului general al Parchetului ICCJ privind inceperea urmaririi penale impotriva sa.

Vosganian ramane insa senator, iar demisia sa din functia de ministru nu are vreo consecinta asupra solicitarii respinse de Senat.

Citeste si:
Lider ALDE, despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis
Varujan Vosganian,...

Chitoiu va asigura interimatul

Presedintele PNL, Crin Antonescu a anuntat ca interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu, in urma demisiei din Executiv a lui Varujan Vosganian.

Antonescu a mentionat ca propunerea de titular pentru Ministerul Economiei va fi facuta probabil in termen de o saptamana.
"Probabil lunea viitoare vom avea BPN si vom lua o decizie", a spus liderul PNL.

El a precizat ca, pana atunci, interimatul va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu, convenindu-se in acest sens si cu premierul Victor Ponta.

Citeste si:
Guvernul promite rambursarea 100% a voucherelor de călătorie emise...
Guvernul promite rambursarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri