Nicolaescu a mai spus ca bugetul Ministerului Sanatatii va creste de anul viitor si ca si in 2013 sunt necesare cateva modificari pentru a asigura finantarea pana la incheierea anului.

„Vrem sa le organizam cap-coada, adica de la inceput pana la sfarsit, incercand sa plecam de la preventie si sa incheiem cu paliatia, acolo unde este cazul, sau cu bolnavul tratat care sa plece acasa si sa urmeze o viata normala", a declarat Nicolaescu, prezent la conferinta "Transplantul, pacientul in stare post transplant si viata cotidiana a acestuia", organizata marti la Institutul Clinic Fundeni de catre Asociatia Transplantatilor din Romania.

Ministrul a mai spus ca a cerut sprijinul asociatiilor de pacienti pentru elaborarea, monitorizarea si eventuale modificari ale acestor programe.

Citeste si:

Totodata, din 2014, vor fi reorganizate toate programele de sanatate, astfel incat sa nu mai fie impartite intre Ministerul Sanatatii (MS) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Asta inseamna ca toate programele vor fi gestioate de minister, iar CNAS se va ocupa de contractare si finantare.

Nicolaescu a mai spus ca trebuie sa creasca numarul de donatori si al centrelor de transplant, dupa ce in 2013 a avut cel mai mare numar de donatori si cele mai multe operatii de transplant din ultimii 24 de ani.