Prin propunerea legislativa, copiii ar fi putut sa primeasca, de la 1 ianuarie 2014, o alocatie lunara de 200 de lei in loc de 42 lei, insa aceasta a fost respinsa de Comisia de munca a Senatului.

"Nu va pot spune daca vom gasi sau nu resursele respective. (..) Este in atentia noastra, este in atentia primului-ministru si, in masura in care o sa gasim o posibilitate... Va spun ca am fi gasit-o foarte usor daca nu am fi restrictionati de acest lucru, si anume ca trebuie sa marim absolut toate alocatiile", a spus Campeanu.

Campeanu a explicat ca nu se pot mari in mod diferentiat alocatiile pentru copii, pentru ca prin Constitutie se prevede ca este un drept universal. Astfel, daca o marire este facuta in functie de venituri, Curtea Constitutionala va declara legea neconstitutionala.

"Cautam in continuare sa gasim acele cai de a ajuta familiile sarace si cu copii multi. (..) Acesti bani nu sunt neaparat folositori cuiva, nu vorbesc de milionari, dar unei persoane care castiga cateva mii de lei si care nu va sta niciodata intr-un leu sau doi pe care noi ii dam in plus la alocatie, in timp ce, pentru o familie foarte saraca, conteaza foarte mult si un leu, doi, daca alocam in plus", a mai spus Mariana Campeanu.

Citeste si:

Potrivit acesteia, Executivul analizeaza bugetul pentru 2014. Alocatia pentru familiile cu mai multi copii a fost deja marita cu 30%, la fel si plafonul pentru acordarea acestor bani, de la 320 de lei, la 550 de lei.

Alocatiile copiilor nu au mai fost marite din 2008-2009, iar in aceeasi situatie se afla si cele pentru persoanele cu handicap.

Astfel, marirea alocatiilor copiilor la 200 de lei inseamna un efort financiar de peste 500 de milioane in fiecare luna, a mai spus Campeanu.