Concluziile apartin reprezentantilor institutiilor cu atributii in domeniul managementului situatiilor de urgenta si celor care indeplinesc functii de sprijin.

O alta concluzie este aceea ca „martorii montati pe locuintele afectate pentru monitorizarea situatiei demonstreaza ca acestea nu au fost afectate de seismul produs in judetul Vrancea”.

IGSU mai precizeaza ca masurile ce urmeaza sa fie luate referitor la situatia din judetul Galati vizeaza, in principal, identificarea profilului electrometric al solului, analiza in laborator a structurii solului, stabilirea profilului hidrogeologic al apelor subterane si evaluarea efectelor fenomenelor manifestate asupra constructiilor si infrastructurii.

Informatiile au fost facute publice dupa ce la sediul IGSU a avut loc, joi, intrunirea grupului operativ constituit pentru evaluarea situatiei create de activitatea seismica din judetul Galati.

Citeste si:

La intrunire au participat specialisti din Ministerul Educatiei, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice, Inspectoratul de Stat in Constructii, Institutul National pentru Fizica Pamantului, Institutul Geologic al Romaniei, Centrul National de Cartografie, Institutul URBAN-INCERC, institutii de invatamant superior de profil si IGSU.

Prefectul de Galati, Emanoil Bocaneanu, a declarat joi ca numarul si intensitatea cutremurelor produse in satul Izvoarele au scazut constant in ultimele zile, precizand ca „gradul de degradare a locuintelor nu este atat de mare incat sa pericliteze siguranta oamenilor”.

Din 23 septembrie, in zona comunelor Slobozia Conachi si Schela din Galati au avut loc peste 200 de cutremure, cel mai afectat fiind satul Izvoarele.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, peste 30 de cutremure au avut magnitudinea peste 2,5 grade pe scara Richter, iar cel mai puternic seism a avut 3,9 grade si s-a produs in 29 septembrie.