Studiu. Aproape 9 milioane de lei au ramas necheltuiti din suma alocata pentru implementarea clasei zero la nivelul intregii tari

Aproape 9 milioane de lei au ramas necheltuiti din totalul de peste 33,5 milioane de lei alocati pentru implementarea clasei zero. Asa arata un studiu recent, in care au fost analizate raspunsurile furnizate de 38 de inspectorate scolare judetene. In plus, potrivit datelor oficiale, judetul cu cele mai multe unitati de invatamant in care a fost implementata clasa pregatitoare este Bacau, iar la polul opus se situeaza judetul Giurgiu.

Astfel, potrivit A.N.P.C.P.P.S. Romania, in Bacau clasa zero a fost creata in 278 de scoli, iar in Giurgiu in doar 54 de unitati de invatamant. Studiul, desfasurat in perioada iulie - septembrie 2013, a fost efectuat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor. La nivel national, clasa pregatitoare a fost implementata la nivel national in 4.785 de unitati de invatamant, iar 70% dintre acestea au alocat banii pentru achizitia de mobilier scolar, in timp ce restul a preferat sa cumpere materiale didactice si rechizite scolare.

Concret, se mai arata in studiul publicat pe site-ul oficial al asociatiei, pentru implementarea clasei pregatitoare au fost alocate fonduri de peste 33 de milioane de lei, din care doar 24,7 milioane au fost cheltuiti. Asadar, aproape 9 milioane de lei au ramas necheltuiti.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Guvernul a dat liber la școli experimentale: noi modele curriculare
Guvernul a dat liber la școli...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri