Intel Romania Software Development Center ofera pentru anul universitar curent un numar de 10 burse studentilor la licenta de la universitatile tehnice din Bucuresti, in valoare totala de 60.000 lei.

Bursele vor fi acordate pe o perioada de 5 luni (februarie – iunie 2014) si se adreseaza studentilor care isi pregatesc lucrarea de licenta intr-unul din domeniile: Sisteme de Operare, Networking sau Perceptual Computing.

De asemenea, in afara de suportul financiar, studentii vor beneficia de mentorat din partea inginerilor Intel Romania in dezvoltarea proiectului si de suport tehnologic in cadrul Intel sau a laboratorului de cercetare si dezvoltare Intel Student Open Lab gazduit de Facultatea de Automatica si Calculatoare.

"Anul acesta am suplimentat numarul burselor, ca urmare a rezultatelor pe care le-am avut cu prima serie de bursieri IRSDC, anul trecut. Ne dorim in continuare sa atragem cei mai pasionati si motivati studenti, pe care sa ii sprijinim sa acumuleze experienta, lucrand cu cele mai noi tehnologii Intel, sub indrumarea inginerilor nostri, la proiecte de cercetare si dezvoltare software relevante si cu aplicabilitate imediata. Practic, sustinem profesionalizarea la cel mai inalt nivel a viitorilor ingineri”, a declarat Monica Ene-Pietrosanu, country manager Intel Romania Software Development Center.

Anul trecut, Intel Romania Software Development Center a oferit burse in valoare de aproximativ 33.500 de lei pentru sustinerea studiilor de licenta.

Studentii UPB interesati sa obtina o bursa din partea Intel Romania, pot aplica pentru unul dintre proiectele anuntate pe www.diplodocus.ro, prin trimiterea CV-ului.

Pe langa burse, Intel Romania Software Development Center anunta si patru stagii de practica pe o perioada de un an. Cele patru pozitii de internship se adreseaza studentilor din ciclul de licenta in an terminal, masteranzilor si doctoranzilor pasionati de programare in Linux, C sau C++.

Totodata, Intel deruleaza programe de internship pentru studentii din ani intermediari, pe perioada verii, in cadrul programului Intel Summer Experience.

Alaturi de programele de burse si internship, Intel organizeaza competitii studentesti de programare paralela si in domeniul Open Source, cursuri si workshop-uri cu studentii.

Centrul de cercetare si dezvoltare software Intel Romania a avut afaceri de circa 7,1 milioane de euro anul trecut, comparativ cu 3,8 milioane de euro in urma cu doi ani. Intel are in Romania in jur de 350-400 de angajati, dintre care aproximativ 140 lucreaza in centrul de cercetare si dezvoltare software, iar restul in departamentul de marketing si vanzari al producatorului, pentru Wind River si Telmap, companii detinute de Intel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri