Despagubirile acordate in cazul accidentelor feroviare vor creste de 2,5 ori, de la 75.000 la 190.000 de euro/calator, potrivit unui proiect de act normativ prin care se urmareste conformarea Romaniei la regulamentele europene privind drepturile calatorilor din transportul feroviar. Suma de 190.000 de euro, la care s-ar putea ajunge din 2014, este insa cea mai mica despagubire de deces din domeniul transporturilor.

Cea mai mare este prevazuta in legislatia in vigoare privind raspunderea civila auto (RCA), prin care familiile victimelor in caz de accidente mortale ar putea fi despagubite cu pana la cinci milioane de euro.

Pana in prezent, cea mai mare despagubire in urma unui accident auto a fost de aproape un milion de euro. In fine, pe calea aerului exista mai multe reglementari, iar cea mai importanta este ca, in caz de accident, companiile trebuie mai intai sa faca o plata anticipata, dupa care urmeaza alte despagubiri morale si materiale pe care le pot cere familiile pasagerilor afectati.

Citeste articolul integral pe Adevarul.