Adrian Nastase a venit luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru un nou termen in dosarul cunoscut ca Zambaccian, si a fost abordat de presa, la intrarea in sediul instantei supreme, referitor la aniversarea de luni a lui Basescu.

"Nu mai este Daniel Morar la DNA, ca sa mai deschida inca un dosar. In 2005, asta s-a intamplat: cadoul pe care i l-a oferit Daniel Morar, imediat dupa ce a venit la DNA, a fost autosesizarea sa cu acest dosar", a spus fostul premier.

Intrebat ce ii ureaza lui Basescu la implinirea varstei de 62 de ani, fostul premier a raspuns: "Nu-i urez nimic. Sunt convins ca va avea ceea ce merita".

La 30 martie 2012, in dosarul Zambaccian, Adrian Nastase a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, fiind achitat pentru luare de mita.

Citeste si:

Sentinta completului de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost contestata la completul de cinci magistrati, care va da o decizie definitiva in aceasta cauza.

Dosarul Zambaccian este legat modul in care sotii Adrian si Dana Nastase au achizitionat numeroase bunuri provenind din China.

Procurorii DNA sustin ca, in perioada 2002 - 2004, in calitate de premier - cu atributii de coordonare a activitatii membrilor Guvernului, de numire a conducatorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului si a altor persoane ce indeplinesc functii publice, cu atributii de control in ce priveste activitatea ministrilor si atributii de control asupra autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale prin Aparatul de lucru al primului ministru - Adrian Nastase ar fi primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004.

Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.