Andrei Placinta se afla luni seara, cand instanta suprema dadea decizia definitiva de condamnare, in judetul Caras-Severin, langa comuna Toplet, de unde a postat pe Facebook, cu telefonul mobil, mesajul: "Am primit 4 ani si jumatate cu executare incepand acum. Ne mai vedem".

Marti dimineata, fiul fostei senatoare a postat pe Facebook, de langa Timisoara, un filmulet cu mesajul "Pa, pa, baieti!".

Anuntul lui Andrei Placinta a fost urmat de mesaje de sustinere din partea prietenilor de pe Facebook, fiul senatoarei precizandu-le acestora, intr-o alta postare, ca "orice mesaj (scris evident), urare de bine, carte, cadou etc" ii poate fi trimis la hotelul din Focsani unde lucra ca administrator, urmand sa ajunga ulterior la el.

Fiul fostului senator Sorina Placinta, Andrei, a fost condamnat definitiv la patru ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru tentativa de omor si ultraj, dupa ce instanta suprema i-a respins ca nefondat recursul impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

Decizia de luni seara a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva, iar politisti din cadrul Serviciului Urmariri vor pleca sa-l ridice pe acesta dupa ce instanta de executare in acest caz, respectiv Tribunalul Bucuresti, va emite mandatul de punere in executare a pedepsei.

ICCJ urmeaza sa transmita minuta deciziei de luni Biroului de executari penale la Tribunalul Bucuresti.
In 7 martie, Andrei Placinta a fost condamnat de magistatii Curtii de Apel Bucuresti la patru ani si sase luni ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri, decizia fiind atacata cu recurs.
Instanta a dispus condamnarea lui Andrei Placinta la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor calificat. Totodata, Andrei Placinta a primit o pedeapsa de noua luni de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri, urmand sa execute, daca decizia va ramane definitiva, pedeapsa cea mai grea, de patru ani si sase luni de inchisoare.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au achitat pentru talharie.

Citeste si:

Dosarul in care este acuzat Andrei Placinta a fost rejudecat la Curtea de Apel Bucuresti in urma unei decizii din 9 noiembrie 2012 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In 6 iulie 2012, Andrei Placinta a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor. Andrei Placinta a mai primit atunci o pedeapsa de 11 luni de inchisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri, fiind achitat pentru fapta de talharie, pe motiv ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Totodata, prin decizia din iulie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti, lui Andrei Placinta i-au fost ridicate o serie de drepturi civile, printre care si acela de a nu da examen pentru obtinerea permisului auto si de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani dupa executarea pedepsei principale.
In 14 martie 2012, Andrei Placinta a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Fiul senatorului Sorina Placinta a fost trimis in judecata la inceputul lunii iunie 2011, de catre procurorii Parchetului Capitalei, care l-au acuzat de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice in legatura cu un incident petrecut in 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitala.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca, "in seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata H.I.D. (Delia Iulia Harabula, fosta iubita a lui Andrei Placinta, n.r.), inculpatul a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta", potrivit Parchetului.

In momentul in care, in apararea partii vatamate au intervenit mai multe persoane, Andrei Razvan Placinta, aflandu-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a patruns cu acesta pe trotuar cu intentia vadita de a-i lovi. In aceste imprejurari, in timp ce S.N. (Nicolae Stan, n.r.) incerca sa il opreasca, tinandu-se cu mainile de capota autoturismului, a fost impins de autoturism, s-a dezechilibrat si a cazut.

"Acuzatul si-a continuat deplasarea si a surprins-o pe aceasta (partea vatamata Nicolae Stan n.r.) sub autoturism, dupa care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului in fata si in spate a trecut peste partea vatamata, provocandu-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de ingrijiri medicale", potrivit procurorilor.
Andrei Razvan Placinta a stat in arest din 8 decembrie 2010 pana in 6 ianuarie 2011.