Pentru că Bucureștiul înregistrează în fiecare zi câte un nou record, azi incidența ajungând la 11,49 la mia de locuitori, multe evenimente fie s-au anulat, fie au trecut în mediul online. Însă există totuși o serie de expoziții și vernisaje care au loc cu prezență fizică, fiind respectate toate condițiile de siguranță. Iată recomandările noastre pentru weekend-ul 9-10 octombrie.

DIPLOMA 2021, expoziția dedicată tinerilor designeri din mediul universitare

Expoziția DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank și dedicat tinerilor designeri din mediul universitar, va avea loc în acest weekend și va ține până la 17 octombrie. Evenimentul se va desfășura la Combinatul Fondului Plastic din București.

Expoziția va cuprinde în acest an 92 de lucrări din 16 specializări diferite – de la arhitectură, pictură sau fotografie, la scenografie, modă sau lucrări de metal, sticlă și ceramică.

Lucrările pot fi admirate în cele 5 puncte ale Combinatului Fondului Plastic – UNAgaleria, SENAT, IOMO Gallery, Art Safe și The Institute. Ultimul spațiu a fost inaugurat chiar în această toamnă și își propune să fie un punct de intersecție multidisciplinar, unde publicul să experimenteze arta noilor generații, prin evenimente variate, de la expoziții până la târguri, în concordanță cu normele în vigoare.

Un număr de 42 de specialiști au făcut parte din boardul creativ al ediției cu numărul 8 și au jurizat lucrările DIPLOMA, printre care Mirela Bucovicean, Omid Ghannadi, Andrei Jecza sau Eugen Rădescu.

Expoziția DIPLOMA poate fi vizitată de publicul larg între 10:00 și 22:00. Intrarea la expoziția DIPLOMA este gratuită, cu prezentarea certificatului verde, respectând toate reglementările în vigoare.

Expoziție de fotografii: România în anii 1970 v.s 2021

În acest weekend bucureștenii se vor putea întoarce în timp, în România anului 1970 mai precis. Muzeul Municipiului București găzduiește expoziţia de fotografie „Trecut-au anii...”, o expoziţie cu fotografii realizate de Dan Vartanian în anii '70-'80, refăcute în zilele noastre de membrii Asociaţiei „Bucureștiul meu drag”. Expoziția este deschisă în acest weekend și va putea fi vizitată până pe 15 octombrie.

Dan Vartanian a început să fotografieze din școala generală. Pe fondul unei pasiuni pentru arhitectură, a început să fotografieze Bucureștiul, atras atât de șantierele de construcții, cât și de clădirile vechi de patrimoniu, în perioada facultății, dar și după aceea, până în 1989.

La vernisajul care se va desfășura afară, lângă gardul muzeului ‒ pentru a fi în siguranță împreună, în contextul COVID 19 ‒ este important ca toate persoanele participante să respecte câteva reguli simple: purtați mască de protecție (pentru o protecție eficientă, masca trebuie să acopere gura și nasul) și respectați distanța de minim 1,5 m între persoane.

Vernisajul expoziției „Corneliu Baba - Atelier” la Muzeul Municipiului București

Românii vor putea vizita noua expoziție intitulată „Corneliu Baba - Atelier” în spațiul Pinacotecii București, care se află în incinta Palatului Suțu (Bd. Ion C. Brătianu nr 2), la Muzeul Municipiului București.

Expoziția prezintă publicului pictură, artă grafică și obiecte din atelierul artistului, integrate într-o scenografie de expunere care va încerca să reconstituie atmosfera creatoare din spațiul propriu al marelui pictor român. Vernisajul va avea loc până pe 17 octombrie.

Conceptul expozițional este elaborat de doamna Maria Muscalu Albani în colaborare cu Secția Artă a Muzeului Municipiului București. Tema atelierului de creație nu a fost aleasă întâmplător. Procesul elaborării unei opere plastice nu este facil, presupune multă muncă, frământare, apelul la alți mari maeștri, stăpânirea tehnicilor și noi experimente.

Expoziția Internațională de Caricatură

Expoziția internațională de caricatură – „Portret. Bacovia 140” va avea loc în acest weekend și va putea să fie vizitată până pe 17 decembrie, în intervalul orar 10:00 – 18:00, la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”. În cadrul expoziției vor participa 180 de artiști din 50 de țări și va avea un număr de peste 350 de desene.

Artiști selectați: Nestor Damaso del Pino (Spania), Ivailo Tsvetkov (Bulgaria), Ricardo Ajler (Argentina), Martin Alejandro Fallocca (Argentina), Alexandru Plăcintă (Republica Moldova), Antonio Santos (Portugalia), Eduard Mattes (Israel), Sara Mladenovic (Serbia), Jitet Kustana (Indonezia), Edgar Vargas Villa (Venezuela), Constantin Pavel (România), Vasile Crăiță Mândră (România), Cătălin Nedelcu (România), Cătălin Mihai Zaharia (România), Marian Avramescu (România), Leonte Năstase (România), Gabriel Rusu (România), Cristinel Vecerdea-Criv (România), Ștefan Tistu (România), Codrin Mihai Cârdu (România), Doru Axinte (România), Liviu Stănilă (România).

Sursa foto: franz12/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri