7 Noiembrie 2013

Dragnea reclama ca ministrii nu i-au transmis bugete pentru descentralizare



Ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a reclamat, miercuri, in Guvern, ca ministerele nu i-au transmis inca numarul de personal si bugetele domeniilor care vor fi descentralizate, in vederea elaborarii bugetului pe 2014, au relatat agentiei Mediafax surse guvernamentale.

El a prezentat in sedinta de guvern o nota in care reclama netransmiterea pana in prezent a datelor solicitate.

"Ministrilor li s-a cerut ca pana joi, 7 noiembrie, sa-i transmita vicepremierului Dragnea, in vederea centralizarii, numarul de personal si bugetele domeniilor care vor intra in procesul de descentralizare, astfel incat sa poata fi finalizat proiectul bugetului pentru anul viitor", au aratat sursele mentionate.

Guvernul va aproba joi, 14 noiembrie, proiectul de bugetul pentru anul viitor si proiectul de lege privind descentralizarea, urmand ca, foarte probabil pe 19 noiembrie, Executivul sa isi angajaze in Parlament raspunderea pentru descentralizare, a anuntat, anterior, premierul Victor Ponta.

El a aratat ca bugetul pentru 2014 va fi construit tinandu-se cont de finantarea structurilor care trec de la ministere la autoritatile locale.

Luni, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat ca procesul de descentralizare si de reorganizare administrativa va reduce cu cel putin 10% numarul de personal din structurile reorganizate, cifra care nu reprezinta o tinta, Guvernul avand insa obligatia sa nu depaseasca numarul de personal salarizat.



Citeste si