"Usor-usor, voi da drumul si eu la niste afaceri si-mi voi vedea de treaba mea. Eu ma satur si cu putin, si cu mult. Afacerile le voi face in domeniul constructiilor, chiar daca asociatii mei m-au dat deoparte in aceste noua luni. Pana la urma, nici copiii sau familia nu mai cred daca sunt sau nu vinovat, cand ti se arunca in spate asemenea acuzatii", a spus Sile Camataru, potrivit Mediafax.

In puscarie am dus-o foarte rau. Am facut puscarie in puscarie.

Sile Camataru a adaugat, pe de alta parte, ca el si fratele sau, Nutu Camataru, nu au avut posibilitatea de a participa la activitati in penitenciar, fiind monitorizati in permanenta de oamenii legii.

"In puscarie am dus-o foarte rau. Am facut puscarie in puscarie. Suntem singurii care am fost paziti 24 din 24 de mascati, fara ca eu sau fratele meu sa avem fapte cu violenta. (...) In inchisoare nu am participat la nicio activitate, pentru ca penitenciarul nu ne-a dat voie sa participam. Pentru asta, am inaintat si acte la CEDO vizavi de penitenciar. Le-am facut plangere pentru tortura psihica", a mai spus el.
Sile Camataru a mai spus ca va incerca sa isi viziteze fratele in penitenciar, chiar daca, in momentul de fata, instanta i-a interzis acest lucru.

"Instanta mi-a dat o hartie sa nu iau legatura cu cei din dosar. La instanta voi face o cerere ca sa pot merge la fratele meu si voi merge si voi sta de vorba cu el", a conchis el.

Sile Camataru - judecat intr-un dosar, alaturi de alte 53 de persoane, pentru santaj, camatarie si infractiuni cu violenta - a fost eliberat de la Penitenciarul Rahova in urma unei decizii definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

"Decizia a fost pusa in aplicare in noaptea de luni spre marti, el nu se mai afla in custodia Penitenciarului Rahova", a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Monica Pana.

Decizia de eliberare din penitenciar a lui Sile Camataru - aflat in arest din 23 februarie - a fost luata luni de judecatorii instantei supreme.
De asemenea, instanta suprema a decis eliberarea din arest a lui Marian Sirbu, judecat in acelasi dosar.

Sile Camataru si Marian Sarbu au interdictie de a parasi Bucurestiul.

Sile Camataru, alaturi de fratele sau, Ion Balint, cunoscut ca Nutu Camataru, au fost trimisi in judecata in 25 iulie, impreuna cu alti 52 de membri ai clanurilor "Camatarii" si "Sportivii", fiind acuzati de santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav.
Gruparile infractionale organizate Camatarii si Sportivii erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma letala fara drept, potrivit DIICOT.

Citeste si:

Din probele administrate in dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezulta ca activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2008 - 2012, in spatiul public, membrii celor doua grupari rivale au provocat conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in Capitala, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat si un alt aspect al activitatii infractionale a inculpatilor, acestia fiind suspectati ca au savarsit infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, in principal in material acordarii si recuperarii unor imprumuturi de bani cu camata, se mai arata in documentul citat.

Dosarul se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti aratau in martie, in motivarea deciziei de arestare preventiva a lui Sile Camataru, ca acesta ameninta direct invocand renumele sau de sef al unei grupari mafiote si ca "tiparul infractional" al acestuia poate fi continuat cu usurinta in ipoteza unei eventuale lasari in libertate.

"In conditiile in care aceasta activitate infractionala era desfasurata de inculpat direct din penitenciar, si in conditiile in care se afla in stare de recidiva mare post-condamnatorie, sunt imprejurari ce imprima un grad de periculozitate extrem de ridicat acestui inculpat. Aceste date referitoare la persoana inculpatului, coroborate cu natura si gravitatea faptei si contextul in care a fost comisa - din penitenciar unde se presupune ca inculpatul trebuia sa isi insuseasca alte principii de viata si sociale, ca urmare a programelor reeducative, si sa faca eforturi pentru o reinsertie in societate, conduc la concluzia rezonabila ca un astfel de tipar infractional poate fi continuat cu usurinta in ipoteza unei eventuale lasari in libertate, iar persiana inculpatului constituie un pericol social si concret pentru ordinea publica", se arata in motivare.

Sursa foto: Mediafax