"La aceasta manifestare participa, in general, asistentii medicali, moasele, infirmierele, si pe buna dreptate, pentru ca au lefuri mici. Dar nu inteleg de ce fac acum, pentru ca in 2010 au avut taieri de 25 la suta si nu au facut greva. Acum fac greva. Cum s-au descurcat trei ani cu lefuri taiate 25 la suta este greu de discutat", a spus ministrul Sanatatii.

Eugen Nicolaescu a mai spus ca stie ca angajatii din sistemul sanitar se descurca foarte greu, dar nu poate rezolva peste noapte ce nu s-a rezolvat in patru ani de zile.

Nicolaescu a mai spus ca a convenit cu sindicatele sa se faca o esalonare in ce priveste majorarea salariilor. Astfel, o parte ar putea avea o mica crestere in primul semestru al anului viitor, urmand sa se incerce o crestere mai semnificativa in a doua parte a anului, pe masura ce pachetul de baza va produce efecte.
De asemenea, ar urma sa se vada, in functie de estimarile bugetului pentru 2015 si 2016, daca vor mai fi posibile noi majorari salariale.

Citeste si:

"Din punctul meu de vedere, toate canalale sunt deschise, toate solutiile tehnice si juridice sunt deschise", a mai spus Nicolaescu.

Aproape 100.000 de angajati din sistemul sanitar au fost luni in greva de avertisment, a declarat pentru prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.