Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca la greva de avertisment au participat in general asistentii medicali, moasele si infirmierele, si ca, desi recunoaste ca au lefuri mici, nu intelege de ce fac greva acum si nu au facut in 2010, cand au avut salariile reduse cu 25 la suta, scrie Mediafax.

"La aceasta manifestare participa, in general, asistentii medicali, moasele, infirmierele, si pe buna dreptate, pentru ca au lefuri mici. Dar nu inteleg de ce fac acum, pentru ca in 2010 au avut taieri de 25 la suta si nu au facut greva. Acum fac greva. Cum s-au descurcat trei ani cu lefuri taiate 25 la suta este greu de discutat", a spus ministrul Sanatatii.

Eugen Nicolaescu a mai spus ca stie ca angajatii din sistemul sanitar se descurca foarte greu, dar nu poate rezolva peste noapte ce nu s-a rezolvat in patru ani de zile.

Nicolaescu a mai spus ca a convenit cu sindicatele sa se faca o esalonare in ce priveste majorarea salariilor. Astfel, o parte ar putea avea o mica crestere in primul semestru al anului viitor, urmand sa se incerce o crestere mai semnificativa in a doua parte a anului, pe masura ce pachetul de baza va produce efecte.
De asemenea, ar urma sa se vada, in functie de estimarile bugetului pentru 2015 si 2016, daca vor mai fi posibile noi majorari salariale.

"Din punctul meu de vedere, toate canalale sunt deschise, toate solutiile tehnice si juridice sunt deschise", a mai spus Nicolaescu.

Aproape 100.000 de angajati din sistemul sanitar au fost luni in greva de avertisment, a declarat pentru prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri