Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de luni, ora 11.00 si pana marti, la ora 09.00, va ninge si se va depune strat nou de zapada, la inceput in Maramures, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, apoi in restul zonei montane si local in Transilvania, iar cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 15 litri pe metru patrat.

In zona de munte, vantul va avea la rafala viteze ce vor depasi 70 de kilometri pe ora, iar pe creste si 100 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada, scrie Mediafax.

ANM a precizat ca intensificari ale vantului vor fi si in restul teritoriului, cu viteze mai mari in est, unde in cursul noptii de luni spre marti va atinge 70-80 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea pe arii restranse in nordul Moldovei.

Citeste si:

In Crisana, vestul Transilvaniei si local in Moldova, precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie si lapovita, favorizand aparitia poleiului.

Avertizarea cod galben a fost emisa pentru judetele Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin, Timis, Arad, Alba, Cluj, Bihor, Salaj, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures.