Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, judetul Suceava si zona de munte a judetului Neamt va fi sub cod portocaliu de ninsoare si viscol, duminica, de la ora 13:00, pana luni, la ora 10.00.

In aceste zone stratul de zapada va depasi 10-15 cm, se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 70 - 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Potrivit meteorologilor, incepand de duminica, de la ora 10.00, pana luni, la ora 18.00, va fi sub avertizare cod galben de ploi, vant puternic si temperaturi scazute aproape intreaga tara, cu exceptia judetelor Satu Mare, Bihor, Salaj si Cluj. Cantitatile de apa vor depasi 25- 30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte.

Citeste si:

In zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60-70 de kilometri pe ora, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte.

Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice.

Sursa foto: ncristian / Shutterstock.com