Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, avertizari cod portocaliu de ninsori pentru 15 judete din zona Carpatilor Orientali, Meridionali si Muntii Banatului si cod galben de ploi si vant pentru restul tarii. Atentionarile sunt valabile de miercuri dimineata pana vineri dimineata.

Miercuri, intre orele 09.00 si 18.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea si Arges, unde vor fi ninsori abundente si viscol in zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului. Vantul va atinge la rafala viteze de peste 80 - 100 de kilometri pe ora, viscolind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 de metri, potrivit News.ro.

Tot miercuri, de la ora 04.00 pana la ora 18.00, vor fi sub avertizare cod galben judetele Dambovita, Teleorman, Olt, Dolj, Brasov, Covasna, Harghita, Timis, Hunedoara si unele zone din judetele Mures, Bistrita-Nasaud, Vrancea, Buzau, Prahova, Arad, Alba, Cluj, Sibiu, Brasov, Gorj, Valcea, Arges si Mehedinti.

Potrivit avertizarii cod galben, incepand de miercuri dimineata, precipitatiile vor cuprinde jumatatea de sud-vest a teritoriului si cea mai mare parte a zonei de munte. In Banat, Oltenia, vestul si nord-vestul Munteniei va ploua, iar in zona montana vor fi mai ales ninsori. Cantitatile de apa vor depasi 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 40 de litri pe metru patrat.

Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si local, indeosebi in regiunile sudice si centrale, viteza la rafala va depasi 50 - 55 de kilometri pe ora. La munte, cu precadere la altitudini de peste 1.400 de metri se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de peste 60 - 70 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea.

Incepand de miercuri ora 18.00 si pana vineri, la ora 06.00, va intra in vigoare o noua avertizare cod portocaliu, emisa pentru judetele Sibiu, Brasov, Valcea, Covasna, Harghita, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova si Arges.

In cele 12 judete din zona Carpatilor Meridionali si Orientali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de 60 - 70 de kilometri pe ora si peste 80 - 90 de kilometri pe ora, pe creste, viscolind puternic ninsoarea si reducand vizibilitatea.

Bucurestiul si celelalte judete, cu exceptia judetelor Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi, vor fi sub avertizare cod galben de miercuri, ora 18.00, pana vineri, la ora 10.00.

Potrivit avertizarii cod galben, de miercuri seara vor fi precipitatii mai ales in sudul, centrul si estul tarii, iar joi dupa-amiaza si in noaptea de joi spre vineri aria acestora se va restrange catre est. In aceste zone, cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si, pe arii restranse, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, 50 - 60 de litri pe metru patrat.

La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada. In restul tarii va ploua, iar incepand din noaptea de miercuri spre joi, in Moldova si pe arii mai restranse in Maramures, Transilvania si trecator in zona deluroasa din sud vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari temporare, indeosebi in regiunile estice si sud-estice, unde vitezele la rafala vor atinge 50 - 60 de kilometri pe ora.

Sursa foto: Shutterstock/Roman Mikhailiuk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri