Guvernul contribuie la construirea Salii Multifunctionale din Capitala

Guvernul va contribui cu 50 de milioane de euro la construirea Salii Multifunctionale din Capitala, de catre Primaria Municipiului Bucuresti, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta, la semnarea unui protocol de colaborare in acest sens, cu primarul general Sorin Oprescu, scrie Mediafax.

Ponta a aratat ca, fiind vorba despre un proiect comun, a vrut sa se angajeze atat in scris, cat si formal, pentru sprijinul financiar acordat acestui proiect, astfel incat sa nu se mai intample ce s-a intamplat la construirea Arenei Nationale, cand fostul primar al Capitalei si fostul premier nu au perfectat niciun protocol de colaborare. "Fiind vorba de un proiect comun, vreau sa existe angajamentului si scris si formal al faptului ca Guvernul va sprijin financiar, in mod direct, constructia unei sali polivalente de care Bucurestiul si Romania au nevoie. Nu avem asa ceva in Romania si nu putem organiza o competitiei mare nationala sau internationala. Nu cred ca mai exista capitale europene care sa nu aiba o asemenea sala", a declarat Victor Ponta, dupa semnarea protocolului.

Potrivit premierului, din cele aproximativ 60 de milioane de euro, atat cat este estimata valoarea investitiei, Guvernul va acorda, in doua transe anuale, 50 de milioane de euro, restul banilor urmand sa fie asigurati de Primaria Capitalei, chiar daca necesarul de fonduri initial va fi depasit.

"Aveam nevoie de o sala polivalenta, aveam nevoie de o sala cu 12.000 de locuri, astfel incat sa putem arata si celorlalti, dar in primul rand sportivilor nostri, ca nu trebuie sa se antreneze altundeva", a declarat, la randul sau, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa semnarea protocolului Guvernul Romanie privind construirea Salii Multifunctionale in perimetrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu".

Potrivit directorului de investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, noua arena multifunctionala va fi construita in 24 de luni si va avea o capacitate de minimum 12.000 de locuri, din care 2.000 de locuri mobile si 400 de fotolii V.I.P. Hreapca a aratat ca suprafata construita desfasurata va fi de 40.000 de metri patrati, arena urmand sa aiba patru sau cinci niveluri.

Citeste si:
290 mil. lei pentru o sala multifunctionala in complexul Lia Manoliu
PMB pune la bataie peste 290...

"Noua arena multifunctionala va permite organizarea de competitii pentru mai multe discipline sportive, ca gimnastica, tenis, baschet, handbal, fotbal in sala, badminton, volei, atletism usor, tir sportiv, scrima etc., dar si organizarea de spectacole si concerte de mare anvergura", a mai spus Bogdan Hreapca. Primarul Capitalei a adaugat ca iti doreste ca arena sa fie gata la sfarsitul anului 2015, cel mai probabil lucrarile de construire urmand sa inceapa in luna aprilie a anului viitor, in prezent fiind in desfasurare licitatiile pentru atribuirea lucrarilor. Tot Oprescu a spus ca de intretinerea salii se va ocupa Rompetrol, el precizand ca a primit "un telefon" in acest sens de la "presedinta companiei".

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a semnat, in octombrie, certificatul de urbanism pentru construirea Salii Multifunctionale din Complexul Sportiv "Lia Manoliu". La sfarsitul lunii noiembrie 2012, Executivul a transferat Primariei Capitalei un teren de peste 52.000 de metri patrati din Complexul "Lia Manoliu" pentru construirea unei sali de sport multifunctionale, cu conditia inceperii lucrarilor in termen de un an si finalizarii salii in trei ani de la data transferului terenului, acesta fiind dispus prin hotarare de Guvern.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Noua listă a țărilor din care nu mai e necesară izolarea sau carantina
Setari Cookie-uri