Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu sustine intr-un mesaj transmis cu ocazia implinirii a 24 de ani de la momentul Revolutiei din decembrie 1989 ca romanii au ajuns ceea ce sunt in prezent deoarece unii dintre ei au avut curajul sa spere, sa creada in schimbare si sa actioneze.

Antonescu spune ca, la implinirea a 24 de ani de la Revolutiei, este momentul sa "ne amintim cu pietate și recunostinta de martirii luptei impotriva regimului totalitar comunist", scrie Mediafax.

"Suntem ceea ce suntem acum si pentru ca unii dintre noi au avut curajul sa spere, sa creada in schimbare si sa actioneze, cu pretul sacrificiului suprem, pentru recastigarea demnitatii si valorilor nationale. In acele zile, constiinta nationala si dorinta de libertate au cantarit mai mult decat teama fata de un sistem autoritar, construit prin frica si manipulare. 22 decembrie 1989 are o semnificatie aparte pentru istoria poporului roman si pentru evolutia tarii noastre. Aceasta zi simbolizeaza triumful revolutiei asupra regimului comunist și aparitia primelor centre de putere care au readus apoi Romania pe linia traditiilor sale democratice si parlamentare", precizeaza Antonescu.

El sustine ca in decembrie 1989 "s-au deschis larg portile catre libertate" și de atunci s-au parcurs etape semnificative care au ancorat solid si ireversibil Romania in parcursul sau democratic si european.

"Sacrificiul celor care s-au jertfit la Revolutie a insemnat despartirea definitiva de un trecut sumbru. Le datoram martirilor eroi respectul și recunoștința noastra pentru ca au avut curajul de a ne schimba destinul. Nu avem voie și nu avem dreptul sa ii uitam, indiferent de greutatile prezentului sau de provocarile viitorului", se mai arata in mesajul presedintelui Senatului.

Citeste si:
Metrorex ar putea plati despagubiri de 188 milioane lei
Revista presei 19 septembrie:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Oficial: Armata refuza sa-si ceara scuze pentru ca a tras in decembrie 1989
Setari Cookie-uri