Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat ca incendiul din Piata Rahova a fost semnalat aproximativ la ora 02.00, fiind stins in jurul orei 06.30. Nicio persoana nu a fost ranita in urma incendiului.

Pompierii au avut nevoie de 12 autospeciale de interventie, in conditiile in care hidrantii din zona Pietei Rahova nu au facut fata, iar alimentarea cu apa s-a facut si de pe strazile din apropiere.

Daniel Vasile a mai spus ca flacarile au fost foarte mari si exista riscul ca incendiul sa se extinda si la locuintele aflate in imediata apropiere a pietei, acestea nefiind afectate.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti a precizat ca, din evaluarile facute pana la ora 07.20, aproxiamtiv 20 de standuri din Piata Rahova au fost distruse sau afectate de incendiu.

Daniel Vasile a mai spus ca la finalul cercetarilor va fi stabilita cauza incendiului.

Citeste si:

Proprietarii standurilor din Piata Rahova au spus ca nu aveau asigurare si au pierdut sume foarte mari de bani.

Locuitorii din zona au spus ca au auzit bubuituri puternice, iar focul s-a extins foarte rapid, flacarile fiind foarte mari.

Complexul comercial apartine familiei deputatului Nicolae Paun, de la Partida Romilor "Pro-Europa", care a venit in Piata Rahova pentru a evalua pagubele incendiului. Proprietarii au asigurare pentru complexul comercial.

In complexul comercial functionau mai multe standuri in care erau vandute marfuri alimentare si nealimentare, un restaurant si sediul administrativ al pietei.