Intrebat cum comenteaza decizia justitiei, Nastase a declarat, la iesirea din Sectia 2, vizibil afectat: "Ingrozitoare, dupa parerea mea, extrem, extrem de injusta, o razbunare murdara. Ce pot sa spun mai mult?".
Fostul premier a iesit din sectie insotit de politisti, incatusat, si s-a urcat intr-o masina, cu care urmeaza sa fie dus la penitenciar.
Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul Zambaccian, va fi incarcerat la Penitenciarul Rahova.
Instanta suprema i-a condamnat luni, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.
Fostul premier a fost acuzat in acest caz ca, in perioada 2002 - 2004, in calitate de premier, ar fi primit, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.
In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.