"Am capacitatea sa fiu si un presedinte jucator, si un presedinte mediator. Am demonstrat acest lucru in mandatul meu de ministru", a precizat Predoiu, intrebat, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre declaratia presedintelui Traian Basescu la adresa sa.

Intrebat daca va fi un "presedinte jucator", ca Traian Basescu, sau un "presedinte linistit", cum si-ar dori Victor Ponta, Catalin Predoiu a raspuns: "Declaratiile de ieri ale premierului si ale presedintelui arata clar ca se continua aceasta lupta intre cei doi care atrage toata atentia politica si care este bazata pe probleme punctuale, dar care in final este acoperita de pactul de coabitare".

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca nu este multumit de candidatura lui Catalin Predoiu in alegerile prezidentiale din partea PDL, el aratand, ironic, ca acesta ar fi presedintele care ar asigura "o liniste deplina in tara", scrie Mediafax.

Intrebat, intr-o emisiune difuzata de B1 TV, daca nu este "foarte fericit" cu candidatura lui Catalin Predoiu la alegerile prezidentiale, seful statului a raspuns: "Nu, nu sunt, pentru ca il stiu mai bine. Este presedintele care ar asigura o liniste deplina in tara".

Citeste si:

El a mentionat ca inca asteapta, la un an de la "despartirea" de PDL, sa apara "marii lideri" ai acestui partid.

"M-am saturat de povestea ca din cauza lui Basescu nu creste nimic. Asta era povestea in PDL. Iata, m-am despartit de un an de PDL si astept marii lideri care stateau ascunsi de Basescu, bagati in sertare, nu le dadeam eu voie sa iasa de acolo", a spus Traian Basescu.

Intrebat despre liderii PDL care sustin ca partidul a crescut in sondaje, Traian Basescu a raspuns: "Sigur vor da si presedintele Romaniei din atata crestere".