"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc si, in temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 si 107 alin (3) din Constitutia Romaniei republicata, precum si al articolelor 5 si 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Catalin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern", informeaza Administratia prezidentiala.

Catalin Predoiu nu este membru de partid si a detinut portofoliul Justitiei in mai multe Cabinete. Primul mandat l-a detinut in ultima parte a mandatului Guvernului Tariceanu, iar apoi a fost desemnat si in Cabinetul Boc.

Premierul Emil Boc i-a anuntat, luni, pe ministri ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, confirmand informatiile transmise anterior de Mediafax privind demisia sa din functie.

Citeste si:

"Am depus mandatul deoarece nu ma agat de putere, pentru mine conteaza mai putin daca mai raman in functie cateva luni, pana la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situatia politica si sociala din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat: stabilitatea economica a tarii", a spus Boc.

El a facut apel catre clasa politica pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern si a multumit atat presedintelui Traian Basescu, pentru un "parteneriat corect in interes public", cat si fostilor si actualilor ministri din mandatul sau.

Ulterior, Emil Boc a mers sa-si depuna mandatul la Presedintie si la Parlament.