Astfel, in Romania speranta de viata este ridicata la 74 de ani, ceea ce plaseaza tara noastra la 37 de locuri distanta de Monaco, statul cu cea mai buna speranta de viata, de 90 de ani. Chiar si asa, Romania este pe acelasi loc cu Bulgaria si Estonia, dar a intrecut Letonia (73 ani), Turcia (73 ani), Belarus (72), Groenlanda (72 ani), Rusia (70 ani), Moldova (70 ani) si Ucraina (69 ani).

In fata Romaniei, sunt plasate vecinele Serbia si Ungaria si, in principal, statele occidentale. Studiul vorbeste despre varsta medie pe care o poate atinge o persoana nascuta in 2013, daca rata mortalitatii pentru fiecare varsta ramane constanta in viitor.

Citeste si:

Europa, Asia si continentele americane sunt locurile cu cea mai mare speranta de viata din lume. In 22 de tari europene speranta de viata este estimata la peste 80 de ani, iar in statele americane in jur de 70 de ani.

Cea mai scazut speranta de viata este in Africa. Aici, putine tari vor atinge 60 de ani, ceea ce inseamna ca in Uganda si Nigeria oamenii ar trai pana la 54, respectiv 52 de ani, iar in Africa de Sud speranta de viata este de 49 de ani.