Echipa de ancheta formata din procurori, ofiteri criminalisti si inspectori ai Aviatiei Civile urmeaza sa ajunga, marti dimineata, la locul in care s-a prabusit avionul care avea la bord echipaj medical, pentru a incepe cercetarile, afirma seful Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, scrie Mediafax.

Procurorul-sef al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a declarat ca echipa de cercetare in cazul avionului prabusit in Apuseni a ajuns in apropierea locului accidentului si urmeaza sa inceapa cercetarile.

Augustin Lazar a spus ca cele doua persoane decedate in urma accidentului, respectiv pilotul Adrian Iovan si o studenta, au fost transportate la Serviciul de Medicina Legala Alba, unde medicii legisti urmeaza sa faca autopsiile.

"Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia coordoneaza ancheta si au ajuns in apropierea locului unde se vor desfasura cercetarile. Aici se afla o echipa de cercetare alcatuita din specialisti criminalisti de la Institutul de Criminalistica al Politiei Romane, de la inspectoratele de politie din Alba si Cluj. Activitatea de cercetare va incepe in scurt timp, de indata ce echipa va reusi sa ajunga la locul accidentului", a spus Lazar.

El a adaugat ca nu poate oferi mai multe detalii deoarece este doar debutul anchetei, precizand ca cercetarile vor fi facute de catre o echipa formata din procurori, ofiteri de politie, ofiteri criminalisti si inspectori ai Aviatiei Civile.

Intrebat cum este inregistrat dosarul, el a spus ca este vorba despre un accident aviatic.

"Evident este vorba de un accident aviatic, la fata locului sunt inspectori ai Aviatiei Civile care vor incepe culegerea primelor date, iar apoi vor formula ipoteze cu privire la producerea accidentului", a mai spus procurorul.

Trupul pilotului Adrian Iovan a fost scos din avion, luni noapte, de catre echipe de descarcerare ale inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele Bihor si Cluj si dus la Centrul de Primiri Urgente Campeni, judetul Alba. La centrul din Campeni a fost dus, in cursul noptii, si trupul neinsufletit al studentei care a decedat in urma accidentului aviatic.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusi sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

In avion se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici dupa cautari de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Munti Apuseni si localnici.

Toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi si traumatisme, au fost internate la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj, ultimii doi raniti fiind adusi la UPU Cluj marti dimineata, in jurul orei 4.30.

O echipa de specialisti din cadrul Institutului National de Criminalistica (INC) a plecat, luni seara, spre locul accidentului aviatic, pentru a acorda sprijin la cercetarile facute in acest caz. Ofiterii specialisti au efectuat cercetarea la fata locului, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, a precizat Politia Romana.

Sursa foto: AGERPRES

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri