Locuri de munca pentru romani in UK: ucenici intr-un program guvernamental

Tineri someri romani primesc oferte de ucenicie in cadrul unui program guvernamental britanic care are obiectivul sa-i ajute pe britanici sa-si gaseasca un loc de munca, scrie ziarul britanic The Sunday Times in pagina electronica de duminica.

Potrivit publicatiei, agentii din Romania promoveaza ucenicia, subventionata de Guvernul britanic, ca o sansa "unica" pentru un tanar roman de a merge sa castige pana la 1.000 de lire sterline (peste 1.200 de euro) pe luna, muncind si efectuand un stagiu practic in acelasi timp, scrie Mediafax.

O astfel de agentie de recrutare a fortei de munca pretinde ca ofera perspectiva uceniciei in restaurante apartinand lui Gordon Ramsay, la Clubul de Fotbal Chelsea si hoteluri Hilton, dezvaluie ziarul.

Potrivit legislatiei europene cu privire la libertatea circulatiei, Marea Britanie nu poate face nimic impotriva unor imigranti din state UE care beneficiaza de acest program in valoare de 1,5 miliarde lire sterline (peste 1,8 miliarde de euro), prezentat de catre premierul Davod Cameron ca un element-cheie al angajamentului sau de a lupta impotriva "flagelului somajului in randul tinerilor", subliniaza publicatia.

The Sunday Times dezvaluie, in urma unei investigatii, ca o agentie cu sediul in orasul Cluj, Extrem Job, ofera romanilor locuri de ucenicie in Marea Britanie cu un salariu lunar cuprins intre 650 de lire sterline (aproximativ 785 de euro) si 1.000 de lire sterline (peste 1.200 de euro).

Citeste si:
ANOFM, masuri de stimulare a ocuparii fortei de munca
Ucenicia la locul de munca si...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri