Gruia Stoica a fost arestat pentru 29 de zile [UPDATE]

Omul de afaceri Gruia Stoica, care a castigat licitatia pentru privatizarea CFR Marfa prin intermediul firmei pe care o detine Grup Feroviar Roman, a fost arestat si va stat 29 de zile dupa gratii. Omul de afaceri a fost audiat ila DNA, pentru suspiciunea de fraudare a unei licitatii in dauna transportatorului feroviar de stat.

UPDATE - 16:14 Omul de afaceri, Gruia Stoica, a fost arestat pentru 29 de zile.

UPDATE - 21:30 Gruia Stoica a fost retinut, in aceasta seara, de procurorii anticoruptie, iar avocatul Doru Bostina, caruia omul de afaceri i-ar fi dat trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia, a primit interdictie de a parasi tara.

UPDATE - 20:09 La sediul DNA, procurorii il audiaza, miercuri seara, si pe avocatul Doru Bostina, fara a se preciza deocamdata in ce calitate da declaratii acesta.

UPDATE- 19:30: Surse judiciare au spus pentru Mediafax ca omul de afaceri este urmarit penal pentru fapte de coruptie.

Citeste si:
Grupul Grampet, nominalizat la Premiile Emerging Europe 2019
Grupul Grampet, nominalizat...

Procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie au descins, miercuri, la Complexul Energetic Oltenia, din Targu Jiu, de unde au ridicat mai multe documente depuse pentru o licitatie chiar cu o jumatate de ora inainte deschiderii ofertelor, transmite corespondentul Mediafax.

Conform unor surse din cadrul companiei energetice, procurorii anticoruptie au ridicat plicurile in care erau depuse ofertele CFR Marfa si ale Grupului Feroviar Roman, condus de Gruia Stoica, valoarea estimata a contractului fiind de circa 48 de milioane de euro.

STIREA INITIALA

Alte 21 de persoane din CFR Marfa sunt audiate pentru fraudarea unei licitatii in care GFR a fost favorizata.

Citeste si:
Fostul șef al CNAS, condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare...
Fostul șef al CNAS, condamnat...

Stoica a fost adus la DNA de politisti si nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Surse judiciare au declarat, potrivit Mediafax, ca omul de afaceri urmeaza sa fie audiat in legatura cu o licitatie pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia.

Grupul controlat de Gruia Stoica a vrut anul trecut sa cumpere de pachetul majoritar de actiuni al CFR Marfa, insa tranzactia nu s-a finalizat. Astfel, vanzarea a 51% din CFR Marfa catre Grup Feroviar Roman nu a putut fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie 2013, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Sursa foto: Mediafax

Citeste si:
Dosarul cu modul haotic de intervenție la Colectiv: Pompierii vor...
Dosarul înregistrărilor cu...

Cine este omul de afaceri Gruia Stoica


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri