Presedintele Basescu a declarat, duminica, dupa sedinta CSAT, ca in ultima perioada "s-a instalat public, prin persistenta unor minciuni", ca STS trebuia sa faca localizarea exacta a locului accidentului, spunand ca acest lucru e o minciuna si ca STS nu are nici echipament si nici dreptul legal.

"In aceste zile s-a instalat ideea ca STS trebuia sa faca localizarea exacta a locului accidentului. Este o minciuna. STS nu are nici echipamente si nici dreptul legal sa faca mai mult decat a facut. Prin reglementari, STS preia, prin linia de apelul de urgenta, informatiile de la operatorii de telefonie. STS are capacitatea sa spuna exact punctul de la care s-a facut apelul cand se face dupa un telefon fix. Cand se face dupa un telefon mobil, STS primeste indicativul celulei de la operator. STS nu are niciun mijloc tehnic de identificare a telefoanelor mobile", a declarat presedintele Traian Basescu la finalul sedintei CSAT a carei tema a fost accidentul aviatic produs in 20 ianuarie in Apuseni.

Seful statului a mai afirmat, potrivit Mediafax, ca "ceea ce s-a spus public este o minciuna".

Actiunea de salvare din Apuseni nu a fost coordonata in conformitate cu reglementarile!

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca actiunea de salvare din Apuseni nu a fost coordonata in conformitate cu reglemnetarile in vigoare si de aceea a fost un esec, "cum a catalogat-o si prim-ministrul".

"Actiunea din Apuseni nu a fost coordonata in conformitate cu reglementarile in vigoare si de aceea a fost un esesc, asa cum a definit-o si premierul", a spus Basescu.

El a spus ca a coordonat actiuni care aveau legatura cu securitatea nationala, iar principala diferenta a fost coordonarea.
Basescu a mai spus ca s-a incercat, eronat, acreditarea ideei ca institutiile statului nu pot gestiona situatii de urgenta.

Potrivit lui Basescu, cand se face o coordonare institutionala, institutiile statului sunt capabile sa faca fata unei misiuni de salvare.

"Daca s-ar fi lucrat institutional, si la Ministerul de Interne s-ar fi constituit comandamentul, daca se puneau la un loc toate informatiile, localizarea (avionului - n.r.) se putea restrange la un loc foarte mic", a spus Basescu.

Potrivit acestuia, comandamentele, din pacate, nu s-au constituit nici la Ministerul de Interne, nici la Ministerul Transporturilor.

Sursa foto: Presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri