äO minciuna!ö ╗ Prima reactie a lui Basescu despre accidentul din Apuseni

Presedintele Basescu a declarat, duminica, dupa sedinta CSAT, ca in ultima perioada "s-a instalat public, prin persistenta unor minciuni", ca STS trebuia sa faca localizarea exacta a locului accidentului, spunand ca acest lucru e o minciuna si ca STS nu are nici echipament si nici dreptul legal.

"In aceste zile s-a instalat ideea ca STS trebuia sa faca localizarea exacta a locului accidentului. Este o minciuna. STS nu are nici echipamente si nici dreptul legal sa faca mai mult decat a facut. Prin reglementari, STS preia, prin linia de apelul de urgenta, informatiile de la operatorii de telefonie. STS are capacitatea sa spuna exact punctul de la care s-a facut apelul cand se face dupa un telefon fix. Cand se face dupa un telefon mobil, STS primeste indicativul celulei de la operator. STS nu are niciun mijloc tehnic de identificare a telefoanelor mobile", a declarat presedintele Traian Basescu la finalul sedintei CSAT a carei tema a fost accidentul aviatic produs in 20 ianuarie in Apuseni.

Seful statului a mai afirmat, potrivit Mediafax, ca "ceea ce s-a spus public este o minciuna".

Actiunea de salvare din Apuseni nu a fost coordonata in conformitate cu reglementarile!

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca actiunea de salvare din Apuseni nu a fost coordonata in conformitate cu reglemnetarile in vigoare si de aceea a fost un esec, "cum a catalogat-o si prim-ministrul".

Citeste si:
Raportul final al accidentului din Apuseni: de ce s-a prabusit avionul
Raportul final al...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

"Actiunea din Apuseni nu a fost coordonata in conformitate cu reglementarile in vigoare si de aceea a fost un esesc, asa cum a definit-o si premierul", a spus Basescu.

El a spus ca a coordonat actiuni care aveau legatura cu securitatea nationala, iar principala diferenta a fost coordonarea.
Basescu a mai spus ca s-a incercat, eronat, acreditarea ideei ca institutiile statului nu pot gestiona situatii de urgenta.

Potrivit lui Basescu, cand se face o coordonare institutionala, institutiile statului sunt capabile sa faca fata unei misiuni de salvare.

"Daca s-ar fi lucrat institutional, si la Ministerul de Interne s-ar fi constituit comandamentul, daca se puneau la un loc toate informatiile, localizarea (avionului - n.r.) se putea restrange la un loc foarte mic", a spus Basescu.

Citeste si:
POLUARE în Capital─â: Gabriela Firea cere CSAT s─â intervin─â
POLUARE în Capitală: Gabriela...

Potrivit acestuia, comandamentele, din pacate, nu s-au constituit nici la Ministerul de Interne, nici la Ministerul Transporturilor.

Sursa foto: Presidency.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Social »Setari Cookie-uri