Cea mai geroasa noapte din aceasta iarna: minus 25,3 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna s-a inregistrat, in noaptea de duminica spre luni, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 25,3 grade Celsius, scrie Mediafax.

Potrivit meteorologului de seviciu de la Statia Miercurea Ciuc, Gyorfi Tunde, in Harghita, in ultimele 12 ore, cel mai geros interval a fost intre orele 00.30 si 1.30, cand a fost inregistrata temperatura de minus 25,3 grade Celsius in municipiul resedinta de judet.

De asemenea, meteorologul Florin Borz de la Centrul Meteo Regional Targu Mures a declarat, luni, ca temperatura minima inregistrata la Miercurea Ciuc in noapte de duminica spre luni a fost cea mai scazuta din tara si din actualul sezon.

Dimineata de luni este deosebit de geroasa si in celelalt localitati ale judetului Harghita, minimele inregistrate pana la ora 8.30 fiind de minus 24,7 grade Celsius la Joseni si minus 19,9 grade la Toplita.

La Odorheiu Secuiesc si la statia meteo de pe varful Bucin, termometrele au inregistrat temperaturi mai ridicate datorita fenomenului de inversiune termica, minimele masurate fiind de minus 4,6 grade Celsius si minus 3 grade Celsius.

Citeste si:
Ne asteapta cea mai geroasa iarna din ultimii 100 de ani? Ce spune ANM
Ne asteapta cea mai geroasa...

Florin Borz a mai spus ca regimul temic actual nu se va schimba pana la jumatatea saptamanii, vremea mentinandu-se geroasa in Harghita, unde temperaturile vor scadea noaptea si dimineata sub minis 20 de grade Celsius.

Minima absoluta a lunii februarie in Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s¬-a inregistrat in anul 1987, la Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnata in anul 2008 in aceeasi localitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri