Dimineata de sambata a fost cea mai rece din actualul sezon, temperaturile scazand cu cel putin opt grade Celsius de la o zi la alta, apropiindu-se de limita gerului in Miercurea Ciuc.

Meteorologul Tanko Karoly, de la Statia Meteorologica Miercurea Ciuc, a declarat ca temperatura de minus 9 grade Celsius a fost inregistrata in municipiul resedinta de judet in jurul orei 6.30.

"Este cea mai scazuta temperatura pe care am inregistrat-o in sezonul actual. La Miercurea Ciuc, minima a fost de minus 9 grade Celsius", a precizat Tanko Karoly.

La Joseni, meteorologii au masurat minus 7 grade Celsius, iar la Toplita minus 6,4 grade.

Citeste si:

Temperatura a coborat sub limita inghetului si la Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au indicat o minima de minus 5 grade Celsius, iar termometrele de la Statia Meteo Bucin au masurat minus 4 grade.

Din datele culese de la statiile Meteo din judet, reiese ca in Harghita s-au inregistrat temperaturi negative in toate localitatile, determinand aparitia unui strat consistent de bruma si inghet la sol.

Valori termice asemanatoare celor de sambata dimineata s-au inregistrat, anul trecut, abia la inceputul lunii noiembrie in judet.

Minima absoluta a lunii octombrie in Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnata la Miercurea Ciuc in anul 1988, in vreme ce maxima absoluta, de 30,6 grade, a fost inregistrata in octombrie 1952, in aceeasi localitate.

Sursa foto: http://www.miercureaciuc.ro/