Premierul Victor Ponta a fost intrebat, luni, daca directorul STS, Marcel Opris, va fi inlocuit din functie dupa ce proiectul legislativ de mutare a serviciului in subordinea MAI va fi adoptat de Parlament, el raspunzand: "Nu, o sa stea 100 de ani domnul Opris in functie!", potrivit Mediafax.

"Asta e problema domnului Basescu: sa stea domnul Opris. Problema noastra e cum facem ca aceste institutii - care nu sunt ale lui Basescu, ca nu a venit Basescu de acasa cu STS-ul, sunt ale acestei tari - sa functioneze mai bine si mai transparent. Despre asta e vorba. Restul, cine e sef... Nu a murit inca nicio institutie ca s-a schimbat seful. O sa vedeti, Administratia prezidentiala o sa o duca chiar mai bine din decembrie", a continuat Ponta.

El a evitat sa dea detalii despre proiectul legislativ in cauza, precizand ca acesta a fost lucrat de "specialistii de la Interne".

"Nu stiu sa va spun mai mult. O sa vedeti proiectul asa cum a fost depus si lucrat de specialistii de la Interne", a aratat Ponta. Luni dimineata, liderul PNL, Crin Antonescu, declara ca proiectul inca nu a fost redactat. "Cred ca Senatul e camera decizionala pentru un asemenea proiect de lege si atunci va fi depus la Camera Deputatilor", mai declara liderul PNL.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa sedinta CSAT, ca prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la MAI si destituirea sefului Serviciului, seful statului precizand ca niciuna din variante nu este viabila.

USL va initia, luni, in Biroul Permanent al Senatului, un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va trece la Ministerul de Interne, in coordonarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, document care va fi aprobat de Parlament in procedura de urgenta, a anuntat liderul PSD si coperesedintele USL, premierul Victor Ponta, dupa o discutie in cadrul Uniunii care a urmat sedintei CSAT.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat ca decizia Guvernului de a transfera STS in subordinea MAI inseamna a lua o institutie cu atribute de securitate si a o muta in alta structura de decizie, ceea ce este neconstitutional, PDL urmand a o ataca la Curtea Constitutionala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri