Planul prin care guvernul vrea sa-si subordoneze sefia STS

Proiectul de lege privind organizarea si functionarea STS modifica Legea 92/1996 privind organizarea si functionarea STS si OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea MAI si stabileste reorganizarea serviciului ca Departament in cadrul MAI.

Proiectul de lege are cinci articole, primul dintre acestea prevazand ca STS se reorganizeaza ca Departament de Telecomunicatii Speciale in cadrul MAI si devine o structura cu personalitate juridica condusa de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiti si eliberati din functie de catre premier.
Proiectul mai precizeaza ca, la momentul intarii in vigoare, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul si posturile aferente.
Proiectul abroga o serie de articole din Legea STS care prevad ca serviciul se afla in coordonarea CSAT.
Proiectul de lege prevede totodata ca structura generala a Departamentului de telecomunicatii speciale, atributiile componentelor sale functionale, efectivele si resursele in timp de pace si in timp de razboi, regimul retelelor si echipamentelor de telecomunicatii speciale si mobilizarea serviciului se stabilesc prin Hotarare de Guvern.
Proiectul modifica si punctul 23 al literei f) de la articolul 4 din Legea 415/2002 privind organizarea si functionarea CSAT, prin care se stipuleaza ca CSAT aproba structura organizatorica, efectivele si regulamentele de functionare ale SRI, SIE si SPP, fiind scos din lege STS.
Aceste modificari legislative sunt justificate, in expunerea de motive a proiectului, prin necesitatea imbunatatirii managementului informatiei in cazul situatiilor de urgenta.
"Functionarea in cadrul aceluiasi minister a Departamentului pentru Situatii de Urgenta, precum si a Departamentului de telecomunicatii speciale, precum si a altor structuri din cadrul MAI este de natura sa contribuie la cresterea performantei in centralizarea si gestionarea informatiilor necesare pentru derularea actiunilor de interventie", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.
Totodata, in proiect se solicita dezbaterea si adoptarea in procedura de urgenta a modificarilor legislative.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri