Europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat ca nimic nu este mai "dureros" si mai "umilitor "decat momentele in care europenii vorbesc Romania de bine, iar unii politicieni romani isi ataca pe nedrept propria tara, referindu-se la PDL.

Corina Cretu a precizat, la un eveniment organizat de PES activists Romania, ca alegerile europarlamentare sunt importante pentru PSD nu numai pentru posibilitatea de a-si mari numarul de europarlamentari, ci si pentru "sansa unica de a participa activ la constructia unui nou model economic european, bazat de stimulare, pe crestere economica si politici sociale", scrie Mediafax.

"Deja state europene dau ca exemplu Romania pentru faptul ca a renuntat la austeritate si a demonstrat ca se poate guverna si se poate obtine crestere economica si fara taieri de pensii si fara austeritate (...) Popularii europeni trebuie sanctionati pentru ca au adus atata saracie, somaj si au fost afectate cele mai vulnerabile categorii ale populatiei, inclusiv romanii", a precizat Corina Cretu.

Ea a mai spus ca europarlamentarii social-democrati vor continua in PE sa-i apere si sa-i proteje pe romani, care, in ultima perioada, au fost "tinte ale unui discurs extremist, nationalist si al denigrarii in unele tari membre".

"Nu vom accepta niciodata sa ne fie atinsa demnitatea, sa fim tapi ispasitori pentru erorile si esecurile unora sau altora dintre cei care guverneaza in tarile in care romanii – bucurandu-se de statutul lor de cetateni europeni - aleg sa traiesc si sa munceasca. Demagogia, populismul, xenofobia, atitudinile rasiste sunt o rusine pentru Europa secolului 21 si trebuie sa spunem raspicat acest lucru. Europa este continentul pe care s-a nascut ideea drepturilor si libertatilor cetatenesti, a egalitatii intre oameni si in fata legii. O Europa puternica este o Europa in acord cu valorile sale fondatoare, o Europa inclusiva care isi trateaza egal cetatenii, in care se guverneaza cu fata la cetateni si cu grija fata de nevoile lor. Nu vrem sa vedem acum o Cortina a saraciei care ar separa din nou Estul si Vestul continentului, luand locul Cortinei de Fier", a subliniat Corina Cretu.

Citeste si:
Corina Cretu: Credeti ca mi-a fost usor sa plec din PSD dupa 29 de...
Corina Cretu: Credeti ca mi-a...

Europarlamentarul PSD a sustinut ca democrat-liberalii denigreaza Romania, in timp ce unii europeni o lauda.

"Nimic nu poate fi mai dureros si mai umilitor decat momentele in care europenii ne vorbesc tara de bine, ne lauda, iar unii politicieni romani isi ataca pe nedrept propria tara. Stiti foarte bine lupta noastra pe care am dat-o cu PDL, pentru ca ei nu stiu decat sa denigreze aceasta tara", a mai spus Cretu, membrilor PES activists Romania, veniti din mai multe judete ale tarii la Palatul Parlamentului.

La eveniment au mai luat parte secretarul general adjunct al Partidului Socialistilor Europeni, Marije Laffeber (Olanda), europarlamentarii Viorica Dancila si Claudiu Ciprian Tanasescu. In schimb, a lipsit presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, aflat intr-o vizita oficiala.

Citeste si:
Ion Ștefan: Reabilitarea Cazinoului Constanța va începe la data 15...
Ministrul Lucrărilor Publice,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Dovada ca Viorica Dancila a sustinut OUG 13 la Bruxelles
Setari Cookie-uri