"Maine (luni - n.r.), la intalnirea cu premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, domnul presedinte Crin Antonescu si prim-vicepresedintele Klaus Iohannis au primit un mandat de fermitate, un mandat care inseamna respectarea cu strictete a protocolului USL. PNL respecta si isi doreste sa faca parte din proiectul USL, asa cum a fost el votat si mandatat de cetateni, in alegerile din 2012", a declarat Pocora, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PNL a fost intrebat care este propunerea concreta a mandatului dat liderilor PNL pentru reuniunea USL de luni.

"Propunerea concreta a PNL este cea votata acum o saptamana si de Biroul Permanent si de Delegatia Permanenta, nominalizarile pe care le-am facut pentru portofoliile cu ministri demisionari", a precizat Pocora.

Ea a fost intrebata daca PNL va ramane in USL daca premierul Victor Ponta nu va renunta la propunerea de a fi instituit un vicepremier pentru Partidul Conservator.

Citeste si:

"Am convingerea ca premierul Victor Ponta, asa cum a declarat si dumnealui, sustine continuarea proiectului USL, este foarte important si pentru domnia sa, prin urmare nu pot sa iau in calcul o astfel de ipoteza", a precizat purtatorul de cuvant al PNL.

In acest sens, Pocora a mentionat ca PNL "ramane ferm pe pozitia sa", dupa ce a fost intrebata daca liberalii vor accepta propunerea privind instituirea unui post de vicepremier pentru PC.

De asemenea, purtatorul de cuvant al PNL a fost intrebat daca in cadrul reuniunii de duminica a PNL s-a invocat posibilitatea iesirii de la guvernare a liberalilor in cazul in care Victor Ponta nu va accepta pozitia PNL.

"Nu a fost o discutie in acesti termeni, in termeni de iesire de la guvernare, pentru ca suntem parteneri in aceasta guvernare, am venit in aceasta formula a USL, insemnand PNL, PSD, plus cele doua partide mai mici, care sunt partenere. Prin urmare, nu s-a pus problema de aceasta maniera, a iesirii de la guvernare", a mai spus Pocora.