Suedezii isi curata capitala de romi si ii trimit in Romania pe banii lor

Suedezii au evacuat toti imigrantii romi de origine romana, luni dimineata, din taraba de imigranti Hogdalen, aflata in sudul capitalei Stockholm si ii trimite in Romania pe banii statului suedez, scrie publicatia suedeza The Local.

Evacuarea imigrantilor a fost facuta la cateva zile dupa ce peste 100 de alti imigranti au primit transport gratuit de la autoritatile suedeze pentru a ajunge in Romania.

"Tot ce stiu este ca (n.r. autocarele) au fost mai mult sau mai putin goale", a declarat Henrik Branstad, purtator de cuvant al agentiei care se ocupa de evacuarea imigrantilor. "Multi s-au mutat aparent in alte locuri, in timp ce altii au ratat sansa de a face o plimbare cu autocarul spre Romania", a completat oficialul.

Peste 100 de romi, dintre care multi au cersit bani in Stockholm, au acceptat biletele de autocar. Unul dintre autocare s-a prabusit duminica dimineata in sudul Suediei in drum spre Bucuresti, accident in care a fost ranit doar soferul.

Multi dintre imigrantii romani au declarat ca peste doua sau trei saptamani se vor intoarce in curand in Suedia.

Citeste si:
Veste bună pentru turiști! Românii pot pleca în vacanță în Turcia
Veste bună pentru turiști!...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Ziarele suedeze sunt cu ochii pe romii care cersesc in tara lor si au deschis sectiunea "Cersetorii romani", cu o serie aproape zilnica de articole, dezbateri, interviuri cu cersetori. Unii dintre jurnalistii suedezi viziteaza sate de romi in Romani pentru a realiza reportaje.

Potrivit publicatiei dn.se scrie ca prin cooperarea dintre Romania si Suedia poate fi rezolva problema cersetorilor romi pe strazile suedeze.

Totodata, publicatia suedeza puncteaza si incapacitatea Romaniei de a folosi fondurile de coeziune sociala puse la dispozitie de UE. "Exista programe extinse in Romania pentru asa-numita «discriminare pozitiva» a populatiei de etnie roma, care include admiterea unui anumit numar de romi in universitati. Romania a avut dificultati in asimilarea diferitelor programe ale UE, din cauza lipsei de experienta si a dificultatilor in gasirea de cofinantatori, in mijlocul crizei financiare", scrie publicatia.

Citeste si:
Zboruri Blue Air, suspendate. Care sunt destinațiile
Zboruri Blue Air, suspendate....

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri