Senatul a decis: salariile bugetarilor NU cresc, doar unii profesori se bucura de o marire de 10%

Ordonanta de urgenta care prevede ca in 2014 salariile bugetarilor vor fi mentinute la acelasi nivel cu cele din decembrie 2013, cu exceptia cadrelor didactice cu o vechime de pana la 6 ani, ale caror salarii sunt majorate cu 10 la suta, fara a depasi salariul de baza, a fost adoptata tacit de Senat.

Ordonanta de urgenta 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice mai prevede ca medicii si farmacistii rezidenti care au un salariu brut mai mic de 3.000 de lei sa primeasca bursa de rezidentiat in cuantum de 670 de lei, scrie Mediafax.

Potrivit ordonantei, salariul lunar brut mai mic decat 3000 lei nu include drepturile aferente garzilor efectuate pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale in afara normei legale de munca si a programului normal de lucru de la functia de baza.

In ordonanta de urgenta se mai arata ca aceasta bursa nu face parte din salariul brut, nu este supusa impozitului pe venit si nu constituie baza de calcul pentru contributiile de asigurari sociale de stat, asigurari pentru somaj, asigurari sociale de sanatate sau pentru accidente de munca si boli profesionale.

"Munca suplimentara efectuata pe durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale (…) se vor compensa numai cu timp liber corespunzator", se mai arata in ordonanta de urgenta.

Citeste si:
Cluj: 25 de elevi confirmaţi cu COVID-19 şi 12 cadre didactice
Cluj: 25 de elevi confirmaţi...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Acest act normativ nu a putut fi dezbatut de plenul Senatului in absenta raportului din partea Comisiei pentru buget si a Comsiei pentru munca, el urmand sa fie transmis Camerei Deputatilor in forma propusa de Guvern, aceasta fiind Camera decizionala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri