Premierul Victor Ponta va prelua postul de ministru interimar al Finantelor, iar Constantin Nita (PSD) va fi ministru interimar la Economie.

Guvernul arata, intr-un comunicat, ca, pentru functionarea stabila si eficienta a Guvernului, primul ministru a avut o convorbire cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Acestuia i s-a solicitat sa fie inaintate cele patru propuneri de ministri liberali pentru ministerele in discutie, dar propunerea a fost respinsa de catre presedintele Crin Antonescu, care a motivat ca nu doreste sa intre in contradictie cu deciziile interne ale PNL. Ulterior, primul ministru Victor Ponta i-a solicitat presedintelui Crin Antonescu sa propuna doi ministri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finantelor Publice si, respectiv, la Ministerul Economiei. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat si in acest caz sa faca vreo propunere din partea PNL", se afirma in comunicat, potrivit Mediafax.

Ca urmare a acestei situatii, premierul a luat act de demisiile ministrilor Chitoiu si Gerea si a inaintat presedintelui Traian Basescu, "dupa consultari in USL", propuneri pentru ocuparea interimara a celor doua pozitii de ministri.

Astfel, Ponta va prelua conducerea interimara a Ministerului Finantelor, iar Constantin Nita, ministru delegat pentru Energie, va asigura conducerea interimara a Ministerului Economiei.

"Guvernul considera necesara evitarea cu responsabilitate a oricarei disfunctionalitati in actul de guvernare si evitarea transmiterii unui mesaj care sa afecteze credibilitatea institutiilor publice si care sa genereze confuzii in mediul economic si social", se mai afirma in comunicat.

Surse oficiale au declarat anterior ca Daniel Chitoiu si Andrei Gerea si-au inregistrat oficial demisia din functia de ministru al Finantelor, respectiv ministru al Economiei, la cabinetul prim-ministrului, imediat dupa discutia dintre premierul Victor Ponta si liderul PNL, Crin Antonescu.

Antonescu a stat aproximativ jumatate de ora la Guvern, unde a avut o discutie cu liderul PSD, premierul Victor Ponta. Purtatorul de cuvant al PNL precizeaza ca BPN al partidului a stabilit ca, miercuri, Daniel Chitoiu si Andrei Gerea sa isi depuna "in mod formal" demisiile din Guvern, in contextul in care premierul Ponta spunea luni ca demisiile au fost depuse la cabinetul sau, dar nu au fost inregistrate la Guvern.

In urma cu aproape doua saptamani, PNL a propus o serie de schimbari in posturile de ministru, respectiv Klaus Iohannis - vicepremier si ministru de Interne (in locul lui Radu Stroe, demisonat in luna ianuarie), Teodor Atanasiu - ministru al Economiei (in locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolaescu - ministru de Finante (in locul lui Daniel Chitoiu), Cristian Busoi - ministru al Sanatatii (in locul lui Eugen Nicolaescu, propus la Ministerul Finantelor).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri