Basescu: Romania sustine independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei

Romania, ca stat vecin si membru al UE si NATO, sustine independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei, care trebuie urmarite si garantate de catre intreaga clasa politica ucraineana si de catre comunitatea internationala, declara presedintele Traian Basescu.

Potrivit unui mesaj transmis de Administratia Prezidentiala, cu privire la situatia din Ucraina, presedintele Traian Basescu saluta cele mai recente evolutii din criza interna profunda traversata de aceasta tara in ultimele luni, noteaza Mediafax. In opinia sefului statului roman, incetarea violentelor, renuntarea la reprimarea in forta si excesiva a protestelor cetatenilor ucraineni sunt preconditii pentru revenirea la un climat de liniste, necesar lansarii unui proces politic amplu de stabilizare interna a tarii.

Traian Basescu face apel la toti liderii politici din Ucraina sa manifeste "calm, retinere, pragmatism si prudenta, disponibilitate maxima la dialog si flexibilitate pentru obtinerea unui amplu consens absolut necesar pentru iesirea tarii din criza, stabilizarea climatului intern si redresarea economiei". "Renuntarea la accente sau actiuni extremiste sau nationaliste ar contribui, de asemenea, la obtinerea consensului national", se mai arata in mesajul presedintelui Basescu.

Seful statului arata in mesajul sau ca "Romania, ca stat vecin si membru al Uniunii Europene si al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), sustine independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei, care trebuie urmarite si garantate de catre intreaga clasa politica ucraineana si de catre comunitatea internationala".

"Luand in considerare informatiile existente in prezent, redresarea economiei Ucrainei prin asistenta comunitatii internationale este unul dintre principalele obiective pe termen scurt si mediu, alaturi de asigurarea stabilitatii politice si sociale. Respectarea deplina a drepturilor fundamentale si a valorilor democratice trebuie sa guverneze deplin evolutiile din Ucraina in perioada urmatoare", sustine presedintele Traian Basescu.

Citeste si:
Buget 2020: ce ministere vor primi mai multi bani
Buget 2020: Multe ministere...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri