"Nu ma intereseaza nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de presedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios sa-mi doresc mai putin. Poate imi doresc mai mult", a spus Tariceanu la Antena 3.

Intrebat de moderator daca "mai mult" inseamna sa fie presedinte al Romaniei, Tariceanu a raspuns: "Da". Intrebat daca USD ii prezinta varianta de a-i sustine candidatura la prezidentiale si daca este interesat de aceasta ipoteza de lucru, Tariceanu a raspuns: "Da, va spun ca da".

Antonescu: Tariceanu m-a sunat din biroul lui Ponta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declarase anterior ca a fost sunat in cursul zilei de catre Calin Popescu Tariceanu din biroul lui Victor Ponta, el sustinand ca "o asemenea situatie de jena" nu a parcurs de 24 de ani de cand face politica.

Antonescu a fost intrebat care a fost discutia sa cu Tariceanu din cursul zilei de marti. In prima instanta, liderul PNL a refuzat sa dea detalii, dar dupa ce i s-a precizat ca fostul premier a facut declaratii pe acest subiect, a raspuns: "M-a sunat din biroul domnului Ponta, spunandu-mi ca este in biroul domnului Ponta. Eu sunt un om mai timid structural...totusi, dupa 20 si ceva de ani de lupte si de aventuri existentiale in camp politic, m-am mai obisnuit cu situatii speciale. Asta a fost una atat de stingheritoare incat l-am rugat pe domnul Tariceanu sa ma scoata din ea. I-am spus ca, daca am ceva de discutat cu domnul Ponta sau domnul Ponta cu mine, o putem face direct. Daca domnia sa are ceva de discutat cu mine sau eu cu domnia sa, il rog sa-mi dea intalnire oricand si oriunde, dar nu din biroul domnului Ponta, pentru ca o asemenea situatie de jena nu am parcurs de 24 de ani de cand fac politica", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

Citeste si:

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu si-a dat demisia, miercuri, din organizatia PNL Sector 1, a precizat purtatorul de cuvant al formatiunii, Cristina Pocora.

Fostul premier din perioada 2004-2008 este membru fondator al PNL. El a detinut functia de presedinte al PNL intre februarie 2005 si martie 2009. De asemenea, a fost presedinte interimar al PNL si copresedinte al Aliantei Dreptate si Adevar - D.A. intre octombrie 2004 si februarie 2005. In perioada 1993-2004, Tariceanu a fost vicepresedinte al Partidului National Liberal, iar intre 1990 si 1992 secretar executiv al PNL.

Calin Popescu Tariceanu, alaturi de Cristian David, Radu Stroe si Ioan Ghise, s-au numarat printre liberalii care s-au exprimat impotriva ruperii USL la votul de marti din Delegatia Permanenta a PNL.

Fostul presedinte al PNL a fost miercuri la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre pastrarea USL.
Inaintea acestei discutii, intr-o conferinta de presa, Tariceanu a lansat un apel catre liderul PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei luate marti si sa revina in USL, el precizand ca miercuri dimineata a avut o discutie cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat ca doreste continuarea USL "in actuala formula".