Intrevederea dintre cei doi ministri de externe a avut loc, vineri, la Roma, in contextul participarii lui Titus Corlatean, la vizita pe care premierul Victor Ponta a efectuat-o in Italia si la Sfantul Scaun, informeaza MAE.

Cu acest prilej, Corlatean si Mogherini au abordat teme de interes comun din perspectiva Parteneriatului Strategic Consolidat intre Romania si Italia, cu accent pe cooperarea politica si in domeniul economic. In acest context, a fost subliniata contributia semnificativa pe care comunitatea romaneasca o aduce la dezvoltarea economica a Italiei.

Potrivit MAE, cei doi au discutat prioritatile pentru perioada Presedintiei Consiliului UE pe care Italia o va exercita incepand cu 1 iulie 2014. Din aceasta perspectiva, a fost reconfirmat sprijinul Italiei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, ministrul Titus Corlatean aratand ca Romania conteaza pe mai departe pe acest sprijin, inclusiv in contextul viitoarei Presedintii italiene a Consiliului UE.

Citeste si:

De asemenea, Titus Corlatean si Federica Mogherini au abordat evolutiile din Vecinatatea Sudica si Estica a Uniunii Europene, cu accent pe situatia actuala din Ucraina.

In dialogul cu ministrul Mogherini, ministrul roman de Externe a evidentiat progresele inregistrate de Republica Moldova in parcursul sau european, confirmate la Summitul de la Vilnius prin parafarea Acordului de Asociere la UE si a Acordului Aprofundat si Cuprinzator de Liber Schimb, se mai arata in comunicat MAE.

Totodata, Corlatean a subliniat "mesajul puternic" transmis cetatenilor Republicii Moldova prin votul favorabil de joi din Parlamentul European referitor la liberalizarea vizelor pentru acestia.