Elevii incep luni "Scoala altfel", iar apoi intra in vacanta de primavara

Elevii intra, luni, in saptamana "Scoala altfel", dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, urmata de vacanta de primavara, care se va incheia in 22 aprilie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei.

Saptamana "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", programata anul acesta in intervalul 7 - 11 aprilie, lasa cadrelor didactice libertatea de a alege activitatile in care sa fie implicati copiii, in afara celor cotidiene de la scoala, scrie Mediafax.

Elevii au astfel ocazia atat sa se recreeze (la teatru, film, muzee, evenimente sportive etc.), cat si sa afle lucruri noi prin vizite la sedii de institutii publice ai caror angajati le prezinta, cu acest prilej, "secretele" meseriei lor.

Printre institutiile care au constant vizitatori din randul elevilor, in saptamana "Scoala altfel", se numara Ambulanta, Politia, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, ministere si unele din subordinea primariilor. Printre acestea din urma se afla si Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti, care invita elevii, anul acesta, sa viziteze adapostul de cai "Steaua Sperantei" si Arena Nationala si sa se plimbe cu vaporasul pe lacul Herastrau.

De asemenea, conform solicitarilor inregistrate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, peste 10.000 de elevi, prescolari si insotitori ai acestora sunt asteptati, intre 7 si 11 aprilie, in cele 21 de subunitati operative ale pompierilor din Capitala.

Citeste si:
Structura anului scolar 2018-2019: Cand sunt programate vacantele
Anul scolar 2018-2019: Cand...

Dupa "Scoala altfel", elevii intra in vacanta de primavara, programata in intervalul 12 - 22 aprilie, adica inclusiv perioada Pastelui.

Semestrul al doilea de scoala se va relua in 23 aprilie, iar anul scolar se va incheia in 20 iunie, o zi mai tarziu elevii intrand in vacanta de vara.

Sursa foto: Elev, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri